Försvarsmakten · Publicerad 31 aug

Motormekaniker till Marinbasen/Marint Ekipagekompani

Sökande enhet:
HMS Furusund är en del av marinens resurser för undervattensarbete, eftersök, identifiering och bärgning av olika typer av objekt. För att lösa dessa uppgifter är fartyget utrustat med farkoster avsedda för inspektion och arbete under vatten. Ombord finns även dykare. Fartyget deltar i ett antal verksamheter som bedrivs av Försvarsmakten, Försvarets Materielverk (FMV) och Försvarets Forskningsinstitut (FOI). HMS Furusund tillhör Ekipagekompaniet som är en del av Marina Basbataljonen i Marinbasen. Ekipagekompaniet finns utgångsgrupperat i Karlskrona, Haninge och Göteborg. Ekipaget kompaniets uppgift är att stödja marina förband med bogsering, förhalning/assistans, sjöarbeten, isbrytning, gods- och persontransporter, undervattens- bärgningsarbeten och dykeriarbeten. Förbandet har även ansvaret för Försvarsmaktens hamnar.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
Du kommer medverka i fartygets drift, underhåll och däcksarbeten. Medverka i fartygets skyddsorganisation samt ingå i fartygets sjö- och hamnvaktsorganisation. Tjänsten innebär arbeten både i maskin och på däck. Vid behov kommer du tjänstgöra på övriga enheter vid Ekipagekompaniet. Tjänsten innebär tjänstgöring som motormekaniker men också i kombination med arbete på däck vid olika typer av verksamheter. I huvudsak bedrivs arbetet ombord på uv bärgningsfartyg HMS Furusund A320 i Haninge. Tjänstgöring på andra fartygs- och båttyper förekommer.

Kvalifikationer:
 • Genomförd värnplikt alternativt GMU med godkänt resultat
 • Maskinutbildning lägst klass 8
 • Acceptans att delta i internationell verksamhet
 • Acceptans att vara rökdykare ombord
 • Körkort lägst klass B
 • Fysisk prestationsförmåga enligt FM baskrav för sjögående personal
 • Godkänd läkarundersökning för sjögående personal
 • Godkänt färgsinne samt syn för fastställt krav för befattningen
Meriterande:
 • Nautisk utbildning klass 8
 • Skyddstjänstutbildad
 • God datavana
 • Kranförarutbildad
 • Truckutbildning
 • Erfarenhet från arbeten till sjöss på fartyg är meriterande
Personliga egenskaper:
Vi söker dig som är en handlingskraftig person och tekniskt intresserad. Du har förmåga att arbeta självständigt så som i grupp. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Upplysningar om befattningen kan lämnas av:
Fartygschef Anders Eklund 070-588 73 26
Maskintjänstchef Clas Terrell 070-625 14 73
Plutonchef Peter Cullemark 070-3903722

Övrigt:
Anställningsform: Tidsbegränsad anställning om max 8 år. Anställningen inleds med en provanställning på 6 månader.
Arbetsort: Haninge.
Tillträde: efter överenskommelse.
Befattningsnivå: OR3.

Sista datum för ansökan:
Välkommen med din ansökan senast 2016-09-30. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Marinbasens övergripande uppgift är att stödja de marina förbanden med bland annat logistik i form av transporter, basering, bevakning och sjukvård, både hemma och utomlands. Marinbasen har sitt huvudsäte i Karlskrona, men bedriver verksamhet där behov finns, exempelvis i Berga/Muskö, söder om Stockholm och i Göteborg. Andra stora uppgifter för Marinbasen är övervakning av Sveriges 2700 km långa kust med territorialhav. Dessutom ansvarar Marinbasen för Hemvärnet, med de nationella skyddsstyrkorna, i Blekinge, Kalmar och Kronobergs län.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund där såväl professionell utveckling som personlig hälsa ryms. Vi erbjuder många interna karriärmöjligheter, friskvårdsmöjligheter och en bra balans mellan arbete och privat. Öppenhet, resultat och ansvar är våra ledord.

Försvarsmakten vill ta tillvara de kvaliteter som en mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Läs mer på www.forsvarsmakten.se

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga