Försvarsmakten · Publicerad 10 aug

Undervattenspaningscentralen (UVSC) är en enhet inom Sjöinfokompaniet som bl a stödjer kompaniets sjöövervakningscentraler att skapa en sjölägesbild inom svenskt sjöterritorium, en uppgift som är tilldelad Sjöinfokompaniet via ett regleringsbrev av riksdag/regering, UVSC löser sin uppgift med i huvudsak undervattenssensorer.
Inom Sjöinfokompaniets organisation arbetar civila och GSS som är/blir experter inom olika områden (t.ex. samband, sjöövervakning med radarsystem, hydroakustisk övervakning/analys) och officerare.

Sjöinfokompaniet ingår i insatsförbandet Marinbasen vilket innebär att all personal krigsplaceras i sina tjänster, det innebär också att förbandet har en reglerad beredskap.

Sökande enhet:
UVSC är organisatoriskt placerad på Muskö inom Haninge Garnison.
UVSC stödjer även fartygsförbanden med träning inom hydroakustisk övervakning, FMV och FOI inom uv-sensorutveckling samt LedR/FM TKSE med insamling av data inom hydroakustiken.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
Du som spaningsoperatör kommer att ingå i ett vaktlag som arbetar enligt en skiftplan som innebär 4 arbetspass under 4 dygn följt av 4-7 dygns ledighet och sedan 4 nya arbetspass följt av ledighet, arbetspassen består av dag-/natt- och helgpass.

Huvuduppgiften består av att övervaka sjöläget med uv-sensorer och tolka den hydroakustiska informationen för att stödja sjöinfocentralerna med information så att sjöläget innehåller ett minimun av "icke identifierade mål/fartyg", samtidigt genomföra kontroller av, och tillägg till, den hydroakustiska databasen. Till din hjälp kommer du också använda samma övervakningssystem som sjöinfocentralerna, optiska sensorer och databaser av olika slag.

Krav:
Acceptans att delta i internationell verksamhet
Fysisk prestationsförmåga enl FM FysS grundnivå
Goda kunskaper i engelska, såväl i tal som i skrift
God samarbetsförmåga
Erfarenhet av att arbeta i dator miljö.

Meriterande:
Körkort klass B
Genomförd GMU alt värnplikt
Tidigare arbete inom hydroakustisk analys
Kunskaper/erfarenheter från Marinen
Erfarenhet från verksamhet inom FM
Nautisk kompetens

Personliga egenskaper:
Du ska kunna arbeta metodiskt och ha en förmåga att i en komplex miljö kunna avgöra vad som är relevant för att nå målet. Du bör ha tålamod och vara noga med detaljer. Tjänsten kräver att du har social kompetens och kan arbeta i grupp.
Innan anställning kommer medicinsk prövning att ske med anledning av att det ingår nattarbete samt att FM ställer vissa fysiska krav på den personal som ingår i insatsorganisationen.
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt:
Anställningen kommer att startas med grundläggande utbildning om ca 4-6 veckor och den kommer i huvudsak att behöva genomföras på arbetsplatsen, utbildning på SSS i Karlskrona kan komma att genomföras.

Anställningen är tidsbegränsad under maximalt två år.
Med anställning följer nationell och internationell arbetsskyldighet.

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av:
Björn Berntson, tel. 010-823 11 80, Joachim Ottosson, tel. 010-823 51 17 och Kürsat Özer, tel. 010-823 15 66

Fackliga representanter:
TCO/Försvarsförbundet, Jimmy Svensson, tel. 0455-852 70, 070-674 19 17
SACO, Lisbet Landin, tel. 0455-851 15, 073-182 80 47
SEKO, Jan-Anders Nilsson, tel: 0457-47 16 34, 070-815 22 56
Officersförbundet, Mikael Danielsson, tel. 0455-866 61, 070-872 67 58

Sista ansökningsdatum:
Välkommen med din ansökan senast 26 augusti 2018. Din ansökan ska innehålla CV samt ett personligt brev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Marinbasens övergripande uppgift är att stödja de marina förbanden med bland annat logistik i form av transporter, basering, bevakning och sjukvård, både hemma och utomlands. Marinbasen har sitt huvudsäte i Karlskrona, men bedriver verksamhet där behov finns, exempelvis i Berga/Muskö, söder om Stockholm och i Göteborg. Andra stora uppgifter för Marinbasen är övervakning av Sveriges 2700 km långa kust med territorialhav. Dessutom ansvarar Marinbasen för Hemvärnet, med de nationella skyddsstyrkorna, i Blekinge, Kalmar och Kronobergs län.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
+ Läs mer om jobbet

Inga fler liknande jobb tillgängliga