Rexel Sverige AB · Publicerad 27 sept 2019

Vi söker dig som vill vara med och driva vår spännande resa till att bli branschens ledande Supply chain partner med fokus på Excellence. Rollen ansvarar för vår Supply chain utveckling och är en ny roll i Supply Chain Ledningsgruppen. Du kommer att bli en viktig del av ett starkt och lösningsorienterat team med mycket positiv energi och ansvara för en funktion som starkt bidrar till att framtidssäkra rätt service nivåer till kund och en högeffektiv och modern supply chain.

Övergripande arbetsuppgifter och organisation:
Som chef för Supply Chain Utveckling ansvarar du för att ytterligare stärka vår förmåga att utvecklas kundorienterat och kostnadseffektivt inom Supply chain. Du kommer att leda en grupp med ytterligare 1 medarbetare och arbeta strategiskt och i projektform. En stor del av arbetet handlar om att analysera, strukturera och genomföra projekt och förbättringsaktiviteter med många gränssnitt. Du trivs med en blandning av nära uppföljning av de operativa flödena och strategisk utveckling av Supply chain.

Rollen rapporterar till Supply chain-direktören och ingår i Supply chain´s ledningsgrupp. Ditt team består av ytterligare en Supply chain-utvecklare som kommer att rapportera till dig.

Ansvarsområden
Upprättande av strategi och roadmap avseende Supply Chain utveckling
 • Aktivt identifiera förbättringsområden och initiera, koordinera, driva och följa upp implementering av förbättringar/projekt tillsammans med nyckelpersoner inom berörda avdelningar - både gällande material- och dataflöden
 • Övergripande ansvar för Lean management strategi och roadmap samt relaterad utbildning till nyckelpersoner
 • Övergripande ansvar för supply chain relaterade customer collaboration aktiviteter samt logistiktjänster för att uppnå win-win effekter. Ansvaret innebär också att vara delaktig vid försäljningen av logistiktjänster samt eventuell prissättning.
 • Övergripande ansvar design av supply chain relaterade processer i butik - material- och dataflöde
 • Övergripande ansvar för att driva standardisering av processer hos våra distributionscenters
 • Best practice sharing inom Rexel Group
 • Projektledning
 • Övergripande ansvar avseende förpackningssortiment för att minimera end-2-end kostnader och maximera kundupplevelsen. Avtalsansvarig gentemot förpackningsleverantörer.
 • Dokumentation av planerade samt vidtagna åtgärder och dess effekt
 • Genom god kunskap om slutkundernas behov säkerställa att verksamheten levererar mesta möjliga nytta till slutkund
Samarbete
Befattningen förväntas samarbeta och utveckla förbättrade samarbetsformer med:
 • Lagermedarbetare/ ledare/chefer samt övrig administrativ personal inom Supply Chain samt fackklubb och skyddsombud
 • IT-avdelning Rexel, Försäljningsorganisation, Produktorganisation.
 • Leverantörer
 • Kunder
 • Rexel Group
Kvalifikationer
Du har dokumenterad erfarenhet av att ha arbetat framgångsrikt som ledare och chef inom Supply chain eller i annan produktionsmiljö. Erfarenhet av utvecklingsroll inom Supply chain är ett krav. Du har också djupare kunskap och erfarenhet av LEAN och har du tidigare varit delaktig i implementering av och träning/coachning inom LEAN så är det meriterande. Erfarenhet som management konsult ses som positivt.

Du som söker har högskoleutbildning inom Ekonomi eller Teknik samt utbildning inom Ledarskap. Mycket goda kunskaper i Officepaketet är viktigt. Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift är en förutsättning.

Personliga egenskaper
Är du en ansvarsfull och driven person med ett positivt förhållningssätt och som trivs med att jobba i en förbättringsorienterad miljö med högt tempo så har du goda förutsättningar att passa in i vårt team och vara delaktig i Rexel Sveriges fortsatta utveckling. Du lockas av en ledarroll där du både jobbar med analys och strukturering samt med att inspirera och skapa resultat genom engagemang och hög delaktighet.

Kontakt med oss
Är du vår nya Chef för Supply chain development? Sök tjänsten redan idag, vi intervjuar löpande.

Vill du veta mer om jobbet eller företaget är du varmt välkommen att kontakta Daniel Philipson, Supply Chain direktör, som du når på telefonnummer 073-093 29 37 eller Lena Borg, HR chef 070-2411643.
Om företaget
Rexel är en av världens största elgrossistkoncerner med verksamhet i 26 länder med 27.000 anställda och 140 miljarder SEK i omsättning. Rexel Sverige har en stark position genom våra tre varumärken Selga, Storel och Moel. Vi är närmare 800 medarbetare på 62 platser och har en omsättning på ca 5,2 miljarder SEK (2018). Vi erbjuder material för elförsörjning i alla typer av byggnader och har gjort ett aktivt val att ta täten inom förnybar energi och miljövänliga lösningar som energieffektiviserar Sverige.
Läs mer om Rexel på rexel.se

Inför rekryteringsarbetet har Rexel Sverige AB noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Sista ansökningsdag
27 okt 2019
Ort
Haninge
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Transport & Logistik
Underkategori
Logistik

Inga fler liknande jobb tillgängliga