Trafikverket · Publicerad 4 sept 2019

Som medarbetare i Sveriges största beställarorganisation inom underhåll av väg och järnväg har du stor möjlighet att bidra till anläggningsbranschens och samhällets utveckling. Verksamhetsområde Underhåll ansvarar för att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet genom upphandling, styrning och uppföljning av underhållskontrakt. Genom en blandning av traditionella och nya, innovativa metoder skapar vi grunden för både företagens godstransporter och miljoner människors resande, varje dag, året om. Verksamhetsområdet har ungefär 900 medarbetare och en omsättning på cirka 19 miljarder kronor.

Arbetsuppgifter
Vill du vara där det händer? Vill du vara med och påverka människors vardag? Gillar du snabba beslut? Då kan du bli vår nya kollega! Underhåll söker just nu projektledare. I denna roll får du möjlighet att driva underhållsprojekt inom Bas Väg och ansvara för projekt inom Västernorrlands län. Basprojekt Väg arbetar med vinterväghållning från oktober till maj, som innebär plogning och halkbekämpning. Från april till oktober sker arbete med sommarväghållning som innebär lagning av sprickor och hål, underhåll av grusvägar, skötsel av rastplatser, avvattningsåtgärder samt skötsel av vägslänter. Som Projektledare ansvarar du för budget i planerings- och genomförandeskeden samt i uppföljning av projekt. Ett strukturerat och systematiskt analys- och förbättringsarbete inom den egna verksamheten är en naturlig del av din vardag. I rollen som projektledare kommer du att ha kontakt med både interna och externa parter såsom andra avdelningar inom Trafikverket, trafikanter, närboende, entreprenörer och konsulter.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har
  • en teknisk högskoleutbildning (180 hp/120 p), men du kan även ha en annan utbildningsbakgrund kompletterad med en gedigen erfarenhet från projektledning i närtid och/eller branscherfarenhet som vi bedömer som likvärdig
  • erfarenhet av att driva projekt och arbetat med ekonomi samt resultatuppföljning
  • dokumenterad erfarenhet från projektledning, uppdragsledning eller som platschef i form av att genomföra och driva projekt
  • goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift
  • körkort för personbil
Det är meriterande om du
  • har erfarenhet av väganläggningen, exempelvis belagd väg, grusväg och avvattning
  • dokumenterad erfarenhet i entreprenadjuridik
  • dokumenterad erfarenhet inom AB04/ABT06
Som projektledare är samarbete och förhandling med många olika människor både externt och internt en viktig del, det är därför viktigt att du är lyhörd och kan förmedla information på ett kommunikativt sätt så att förståelse och förankring skapas hos mottagaren.

Du tycker om att leverera resultat tillsammans med andra och driver utveckling genom att ta initiativ, inspirera, engagera och utveckla medarbetare.

Placeringsort är Härnösand eller Sundsvall. Urvalstester kan komma att användas under rekryteringen. Intervjuer kommer att ske i Härnösand den 8 och 9 oktober.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-09-18

Upplysningar

Rekryterande chef Henrik Sundquist
0101238354

SACO Jonas Sjöholm
0101238380

ST Stefan Kratz
0101241783

SEKO Urban Haglund
0101241702
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
18 sept 2019
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Underkategori
Projektledare

Inga fler liknande jobb tillgängliga