Mantena Sverige AB · Publicerad 3 juni 2020

Mantena har fått förtroendet att utföra underhållet av fordonen i Öresundstågstrafiken från december 2020, och i samband med Mantenas etablering av verksamheten i ett av Nordens största underhållsavtal, behöver vi nu styrka vår organisation med kompetens och erfarenhet.

Öresundståg är det gemensamma tågsystemet mellan Sverige och Danmark för trafikering av tåg över Öresundsbron. Årligen sker över 25 miljoner resor med Öresundstågen i Sverige. Trafiken på den svenska delen upphandlades under 2019 och tilldelades SJ som operatör och Mantena som underhållare för en 8 årsperiod med möjlighet till ytterligare 2 års förlängning. Trafiken utförs med 111 tre-vagnars motorvagnar av typen X31 som tillsammans producerar 27,5 miljoner fordonskilometer per år.

Depån i Hässleholm är byggd för att kunna tillgodose allt behov av underhåll för samtliga fordon i Öresundstågssystemet. Den under 2020 färdigställda depån som ägs av Region Skåne och omfattar en verkstad med 10 spårplatser, reservdelslager, komponentverkstad, hjulsvarv, kombitvätthall och städplattformar. Totalt kommer ca 140 medarbetare ha sin arbetsplats i depån från verksamhetens start. Lokförare och Kundvärdar för trafiken kommer också att utgå från Hässleholm.

Arbetsuppgifter

 • Växling och flytt av fordon
 • Tekniskt underhåll
 • Test av viktiga tekniska funktioner på fordonet
 • Tvätt av fordonet
 • Säkerhetssyn
 • Klargöring av fordon
 • Andra förekommande arbetsuppgifter

Kvalifikationer
Du har lägst gymnasiekompetens med grundläggande behörighet för högskolestudier. Det är mycket viktigt med flytande kunskaper i svenska, i tal och skrift, vi ser även att du har goda kunskaper i engelska i tal och skrift. Du behöver även ha körkort för personbil och ha fyllt 20 år.
För att kunna arbeta som växlare hos oss krävs en godkänd hälsoundersökning utifrån Transportstyrelsens bestämmelser. Innan anställning krävs också genomförande av urvalstester och godkänt alkoholtest- och drogtest.

Då arbetet är fysiskt krävande är god fysik en förutsättning. Det är meriterande om du har lokförarbevis sedan tidigare, likaså om du har tidigare erfarenhet av att jobba med underhåll av tåg.

Personliga egenskaper

 • Självständig och målinriktad
 • Lösningsorienterad och nytänkande
 • Teamorienterad med vana att samarbeta
 • Stresstålig

Vi erbjuder

Mantena agerar i en stabil och hållbar framtidsbransch med trygga arbetsförhållande. Mantena kännetecknas av begåvade, engagerade medarbetare som arbetar varje dag för att se till att allt går som på räls, förr de resande – bokstavligen. Vi strävar efter att vara en attraktiv, trivsam och högpresterande arbetsplats med kunden i fokus. Vi jobbar med ständiga förbättringar och utveckling av verksamheten och individen, på så sätt att Mantena ska fortsätta att vara Nordens mest nytänkande totalleverantör av underhållstjänster. Vi lever efter våra värderingar förtroende, effektivitet och innovation, kom och var med på vår resa.

Vi törs utlova ett stimulerande och utvecklande heltidsjobb i en av Sveriges modernaste tågdepåer!
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Som specialister inom underhåll av järnvägsfordon för Mantena vidare en lång tradition järnvägsdrift i Norden. Vår kompetens sträcker sig från de största och tyngsta lokomotiven till de minsta och mest avancerade komponenterna. Mantenas huvudkontor ligger i Jernbanetorget 1 i Oslo, medan enheter och verkstäder för underhåll är fördelat på flera ställen i Norge och Sverige.

Vår kärnkompetens är kunskap och erfarenhet med utrustningen som ska underhållas, vår förmåga att leverera i rätt tid samt vår fokus på innovation. Vår ambition är att kontinuerligt stärka positionen som en nytänkande aktör i en framtidsorienterad bransch.
+ Läs mer om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga