Tekniska enheten · Publicerad 23 nov 2021

Heby kommun är en växande och framtidsfokuserad landsbygdskommun där ledordet är hållbarhet. Vi erbjuder utvecklande arbetsplatser med en stor bredd av meningsfulla och utmanande jobb. Som medarbetare hos oss blir du sedd, hörd och får växa tillsammans med dina kollegor. Vi påverkar människors liv, ger så bra service som möjligt till våra invånare och ansvarar för att utveckla vår kommun varje dag. Tillsammans skapar vi möjligheterna.

Heby kommun värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund och livserfarenhet.

Motiveras du av att ta ansvar för något så viktigt som att skapa förutsättningar för en hållbar infrastruktur, smarta trafiklösningar och en säker, trygg och mer tillgänglighetsanpassad gatumiljö? Vi söker DIG som lägger stor vikt på att trivas på jobbet och vara del av vårt kompetenta gäng på Tekniska enheten i Heby kommun!

Ditt uppdrag

I rollen som trafikingenjör erbjuds du ett omväxlande och varierande jobb, allt ifrån att granska handlingar till fältbesök, planering- och utredningsarbete, handläggning, till långsiktigt samordna och vara delaktig i ett hållbart samhällsbyggande med många intressen. Du driver utrednings- och uppföljningsarbete administrativt och praktiskt, från idé till drift, i gott samarbete med främst Gatuansvarig och Infrastrukturstrateg. Arbetet innefattar också bl.a. handläggning och beslut om lokala trafikföreskrifter, transportdispenser, skrotbilshantering, parkeringsövervakning och granskning av trafikanordningsplaner.

En viktig del av tjänsten är att samverka med olika aktörer för att skapa goda resultat. Du samspelar med politiken och föredrar ärenden till nämnd. Du är med i olika projektgrupper och har kontakt med kommunens invånare, företagare, markägare, Trafikverket, Region Uppsala, andra myndigheter m.fl.. Ditt viktiga uppdrag är som oftast också synpunkter rörande trafikfrågor i direktkontakt med våra invånare, näringsidkare och besökare.

Trafikingenjören utför till viss del också arbetsuppgifter likt en gatuingenjör och arbetar i nära samarbete med Gatuansvarig, varför de båda ska ha god insikt i och stötta i varandras arbetsuppgifter. Projektledarroll för gatu- och trafikprojekt ingår också. Inom ramen för samhällsbyggnadsprojekt ser vi dessutom en möjlighet att kunna erbjuda mer samordnande arbetsuppgifter, utanför en renodlad roll som trafikingenjör. Vår gatu- och trafikverksamhet står också inför en större utveckling inom digitaliseringstjänster, vilket du skulle vara en viktig kugge i att leda eller bidra till.

Det är en spännande relativt ny tjänst med utvecklingspotential, där du med din specifika kompetens och intresse kan påverka arbetsuppgifterna.

Din profil

Du har relevant universitets- eller högskoleutbildning med ingenjörskompetens och inriktning mot trafik, infrastruktur o.dyl.. Krav på kunskap om gällande lagstiftning t.ex. trafikförordningen.

Vi ser det meriterande om du har arbetslivserfarenhet inom trafikområdet, myndighetsutövning samt har erfarenhet av kommunal verksamhet och/eller andra politiskt styrda organisationer. Erfarenhet av gatudriftsarbete inkl. broar och belysningsanläggning samt projektering är också meriterande.

Du behärskar svenska i tal och skrift på samt innehar B-körkort.

Du har god samarbetsförmåga och är relationsskapande genom att du lätt knyter kontakter. Din förmåga att skapa tillit och förtroende i din muntliga och skriftliga kommunikation med invånare, kollegor och förtroendevalda är central.

Att lösa problem är inga problem! Och du gör det systematiskt och genom förankring. Som person tar du stort ansvar och har mycket god förmåga att självständigt driva och delta i projekt mot gemensamt uppsatta mål.

Du har ett strukturerat och kvalitetsmedvetet arbetssätt och gillar att samordna och hålla många bollar i luften.

Mycket stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Tillsättning sker under förutsättning att erforderliga beslut fattats.

Följ oss gärna på Instagram!

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
2 dec 2021
Ort
Heby
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Teknik & Ingenjör
Underkategori
Ingenjör

Inga fler liknande jobb tillgängliga