Diab · Publicerad 21 okt

Brinner du för redovisning och vill du arbeta i ett framgångsrikt företag? Trivs du med att arbeta i en bred och ansvarsfull roll där du är delaktig i hela flödet? Då är rollen som redovisningsekonom hos Diab något för dig. Du rapporterar till CFO och är placerad på kontoret i Helsingborg, vilket är lättillgängligt beläget i nya fräscha lokaler.

Du erbjuds ett omväxlande och stimulerande arbete i en miljö som präglas av kundfokus, initiativkraft, säkerhet, pålitlighet, kostnadsmedvetenhet och effektivitet. För rätt person erbjuds möjligheter att påverka såväl utformningen som utvecklingen av rollen.


Ansvarsområden och arbetsuppgifter

I din roll arbetar du självständigt med redovisningsarbetet för två bolag inom koncernen. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter består av kund- och leverantörsreskontra, löpande redovisning, projektredovisning, skatte- och inkomstdeklarationer, månads-/kvartals-/årsbokslut, rapportering, årsredovisning, försäljningssammanställningar, budget, administration av tidredovisningssystem, vinstavräkning, likviditetsprognoser/-rapporter, hantering av låneavtal, valutafrågor, administration av cashpool samt kontakt med revisorerna och banken.

Bakgrund och erfarenhet
Vi söker dig som har en eftergymnasial ekonomiutbildning och god erfarenhet av kvalificerat redovisningsarbete. Du är självständig i ditt arbete och känner dig trygg i dina kunskaper och din arbetsroll. Du har god vana av affärssystem samt har mycket goda kunskaper i Excel. Du behärskar engelska i tal och skrift.

Som person är du pålitlig, engagerad och självgående med hög arbetsmoral och en positiv och produktiv inställning. Du är effektiv och arbetar lösningsorienterat och noggrant. Du är van att söka information och tycker om att ha många kontaktytor ute i organisationen.

Ansökan
I den här rekryteringen samarbetar Diab med SJR in Scandinavia. Då vi arbetar med löpande urval vill vi gärna få din ansökan snarast. Har du några frågor om tjänsten eller processen kontaktar du ansvarig rekryteringskonsult Sebastian Anderson på 040-66 55 102. Välkommen med din ansökan!
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Diab är en global marknadsledare inom utveckling, tillverkning och försäljning av kärnmaterial till olika typer av kompositkonstruktioner - bland annat vingar till vindkraftverk, vid tillverkning av båtar, flygplan, tåg, bussar samt inom byggnadskonstruktion. Diabs material kännetecknas av en unik kombination av låg vikt och hög hållfasthet, isolationsförmåga och kemisk resistens. Genom att minska den färdiga produktens vikt och behovet av underhåll bidrar Diabs material till att minska energiförbrukning och miljöpåverkan genom produktens hela livscykel.

Diab är ett globalt företag med egen försäljnings- och serviceorganisation i 16 länder samt ett omfattande nätverk av distributörer. Med sju strategiskt placerade tillverkningsenheter är Diab väl positionerat för att erbjuda sina globala kunder service på lokal nivå. Diab har ca 1300 medarbetare och är ett helägt dotterbolag till Ratos.
+ Läs mer om företaget