GAIA BioMaterials AB · Publicerad 11 dec 2020

Vår starka tillväxtresa fortsätter och vi söker nu dig som kan driva vår internationella expansion. Som bonus får du samtidigt bidra till en hållbar framtid.

Gaia BioMaterials utvecklar och tillverkar nedbrytbart biomaterial från förnyelsebara källor för att ersätta fossil plast.


Din roll
Som vår Exportsäljare leder du kundprojekt från start till slut och i nära samarbete med bolagets interna stödorganisation och kunden. Ditt primära fokus kommer vara att utveckla befintliga samarbeten runt om i Europa och Asien, främst i form av slutkunder och distributörer. Utöver att arbeta med våra befintliga kunder är du delaktig i arbetet med att följa upp och utvärdera det stora antal förfrågningar från potentiella kunder som vi erhåller. Du verkar såväl operativt som strategiskt i ditt försäljningsarbete - du genomför marknadsanalyser, besöker kunder, deltar på mässor, utfärdar offerter, gör priskalkyler samt genomför förhandlingar och upprättar avtal.

Du utgår från vårt huvudkontor i Helsingborg men då dina kunder är internationella innebär rollen en hel del resor, främst inom Europa och i Asien. Uppskattningsvis innebär rollen cirka 100 resdygn/år.

Din bakgrund
Vi söker dig som trivs bäst när du får nytta av din starka inre motor och din förmåga att bygga långsiktiga relationer. Du är noggrann, ansvarstagande och du har alltid kunden i fokus - ditt positiva sätt och din goda känsla för service är anledningen till att du redan idag är en uppskattad och skicklig säljare.

Rollen kräver tekniskt intresse och god teknisk förståelse. Det är meriterande om du tidigare har arbetat med biomaterial, polymerer eller att du varit verksam i närliggande branscher - kanske jobbar du idag med emballage, förpackningar eller maskiner som konverterar plast. Då rollen har stark internationell karaktär krävs det att du talar och skriver engelska obehindrat.


Vi erbjuder

Din och vår framgång bygger på god kännedom om branschen, tekniken och produkten. Du kommer ges en omfattande introduktion där du får möjlighet att lära känna dina kolleger, tekniken samt våra kunder och samarbetspartners. Du blir en del av ett familjärt bolag där alla drivs av att göra oss och våra produkter bättre och på så sätt möjliggöra fortsatt tillväxt. Du får möjlighet att arbete med hållbara produkter och på så sätt bidra till hållbar utveckling. Vi växer och du och din roll har goda möjligheter att utvecklas i takt med bolaget.

Ansökan
Du ansöker genom att fylla i ansökningsformuläret. Observera att vi inte tar emot ansökningar per e-post.

I denna rekrytering samarbetar vi med Roi Rekrytering. För frågor rörande rekryteringsprocessen vänligen kontakta ansvarig Rekryterare Björn Jonasson; bjorn.jonasson@roirekrytering.se alternativt 0709-261 227. För frågor rörande rollen, kontakta VD Peter Stenström; 0708-85 345 37.


Om Gaia BioMaterials

Gaia BioMaterials utvecklar och tillverkar nedbrytbart biomaterial från förnyelsebara källor för att ersätta fossil plast. Bolaget grundades 2011 och har 16 anställda med huvudkontor och tillverkning i Helsingborg.

Gaia BioMaterials är med sitt patenterade biomaterial BioDoloMer med och förändrar plastindustrin genom att minska behovet av icke förnyelsebara konstruktionsmaterial. BioDoloMer bidrar till att minska klimatförändringarna och bildar inga mikroplaster vid nedbrytning.

Gaia BioMaterials är ett privatägt bolag med flera starka delägare varav den mest kända är Investment AB Latour. GAIA BioMaterials ingår i det nyetablerade investeringsområdet Latour Future Solutions som investerar i hållbarhetsfokuserade tillväxtbolag. Besök gärna www.gaiabiomaterials.com för mer information om oss och våra produkter.
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
Löpande
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Försäljning

Inga fler liknande jobb tillgängliga