John Bean Technologies · Publicerad 28 aug 2019

Som Automationsingenjör hos oss kommer du arbeta med PLC och HMI programmering för de utrustningar som vi säljer. Du kommer att göra kundanpassningar och konfigurera PLC och HMI i kundorderprojekt utifrån definierade basprogram. En annan viktig del i arbetet är att vidareutveckla vår automationsplattform samt basprogram genom produktvård och att implementera nya funktioner och teknik så att det följer de standarder och riktlinjer som finns. Viss del av arbetet kommer även innebära teknisk support mot fältet samt genomföra tester av ny teknik samt vara behjälplig vid driftsättning av de mest avancerade utrustningarna. I dessa fall kan det därför förekomma en del internationellt resande. I ditt dagliga arbete kommer du ha mycket kontakt med andra kompetenser inom företaget såsom projektledare, mekanikkonstruktörer, applikationsspecialister samt serviceingenjörer.

Eftersom vi är en organisation som ständigt växer vill vi att du ska växa med oss och fortsätta utveckla både dig själv och företaget. För denna rollen söker vi dig som är självgående och vill ha ett omväxlande arbete inom automation. Du kommer ha stor möjlighet att påverka både din egen utveckling, våra utrustningar samt avdelningens gemensamma arbete. Vi vill att du brinner för att modernisera och standardisera och att ditt analytiska tankesätt och sinne för ordning och reda driver dig framåt.

För att kvalificera för rollen ser vi att du har en ingenjörsexamen inom Elektroteknik och Automation eller motsvarande. Du har minst tre års erfarenhet från en liknande roll eller arbetsuppgifter. Då vi i huvudsak arbetar med Siemens PLC och HMI så ser vi gärna att du har erfarenhet av att ha arbetat i TIA-portalen. Har du dessutom erfarenhet att arbeta med andra PLC system, industriella nätverk, IIoT samt objektorienterad programmering i något högnivåspråk så är detta en fördel. Du bör ha goda språkkunskaper i både engelska och svenska.

Vi erbjuder dig en utmanande och ansvarsfull roll baserad i Helsingborg som är vårt huvudkontor för Europa, Mellanöstern och Afrika. Du får möjlighet att jobba på ett väletablerat internationellt och snabbväxande företag med goda möjligheter för personlig utveckling och en arbetsmiljö där vi värdersätter din drivkraft och din initiativförmåga. Det är viktigt för oss att fortsätta utvecklas och ständigt förbättras och att vi alltid gör det tillsammans som ett team.

I denna rekryteringen samarbetar vi med ROI Rekrytering. Varmt välkommen att söka tjänsten via formuläret, så snart som möjligt dock senast 27 september. Vi tar inte emot ansökningar via email. Då vi har för avsikt att tillsätta tjänsten så snart som möjligt och intervjuar löpande. Har du frågor kring tjänsten eller rekryteringen är du välkommen att kontakta Johanna Isberg, 0705-84 33 83, johanna.isberg@roirekrytering.se.
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
löpande
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Teknik & Ingenjör

Inga fler liknande jobb tillgängliga