NSVA · Publicerad 7 juni 2021

VA-ingenjör, avdelning Ledningsnät och Projekt

Vi som arbetar på NSVA vet att vi har ett av de viktigaste jobben som finns. Vi ska se till att det kommer rent vatten ur kranen och att det vatten vi släpper ut är fritt från gifter och föroreningar. Det är en uppgift som inte bara kräver den yppersta av kompetenser utan även ett stort ansvar från var och en av oss. Vilken uppgift du än har på NSVA så är din delaktighet och arbetsinsats en viktig del i det pussel som gör att vi kan leverera det resultat som samhället förväntar sig av oss. Med öppna dialoger och aktivt kunskapsutbyte lägger vi fundamentet för ett företag där kompetens, ansvar och arbetsglädje driver oss. Vi är idag drygt 200 medarbetare.

Till avdelning Ledningsnät och Projekt söker vi nu en VA-ingenjör.

Avdelningen arbetar med utredning, modellering, projektering, anslutning av kunder och mycket mer inom NSVA-kommunernas VA-system samt projektledning av investeringsprojekt inom området VA. På bolaget finns all tänkbar kompetens inom VA-området. Avdelningen har drygt 45 medarbetare, alla placerade på huvudkontoret i Helsingborg.

Arbetsuppgifter

Som VA-ingenjör kommer du att arbeta med utredningar med syfte att skapa långsiktigt hållbara system för vatten, spillvatten och dagvatten i såväl nya som äldre områden. Dina viktigaste arbetsuppgifter blir att arbeta med detaljplaner, dagvattenutredningar och VA-planer.

I kommunernas samhällsplanering kommer du att vara VA-kontaktperson i ett tidigt skede, detaljplanearbetet. Det innebär att föra fram underlag, idéer, riktlinjer och krav i möten och remissvar. Det kan gälla nya bostäder, industriområden, gator och parker eller förändringar i befintlig miljö. Arbetet innebär samarbete med kommunernas plan-, gatu-, park-, exploaterings- och miljöavdelningar. Du har stöd från NSVAs erfarna medarbetare och utarbetade rutiner.

Utredningsarbetet som VA-ingenjör innebär att sammanställa underlag, göra analyser, beräkningar och att visualisera och beskriva underlag och åtgärdsförslag.

Arbetsuppgifterna kan också komma att handla om att bidra med VA-kompetens till kommunernas översiktsplaner, skyfallsplanering och andra projekt.

Som VA-ingenjör på Ledningsnät och projekt erbjuds du ett omväxlande jobb med såväl avgränsade utredningar som långsiktig samhällsplanering där många intressen ska samordnas för ett hållbart samhällsbyggande.

NSVA strävar efter ett aktivt medarbetarskap, vilket innebär att ta ansvar för helheten, arbeta i team och utveckla egen och medarbetarnas kompetens.

Dina egenskaper

Då arbetet omfattar såväl interna som externa kontakter kommer stor vikt att läggas vid dina personliga egenskaper, såsom att du har en god analytisk förmåga. Du trivs med att själv strukturera ditt arbete och du gillar att samarbeta med andra människor med olika erfarenheter och kunskapsområden.

Som ambassadör för bolaget vet du hur viktigt det är att vårda och utveckla bolagets varumärke och värdegrunder.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning eller med erfarenhet från VA-utredning och/eller projektering, gärna 3 år eller mer.

B-körkort är ett krav för tjänsten.

Mer information

Tjänsten är ett föräldravikariat på heltid under perioden augusti-december 2021 med möjlighet till förlängning. Tillträde sker enligt överenskommelse.

Har du några frågor är du varmt välkommen att kontakta gruppchef Fredrik Jönsson 010-495 87 70 alt fredrik.jonsson@nsva.se
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
Löpande
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Teknik & Ingenjör

Inga fler liknande jobb tillgängliga