Skånska Byggvaror · Publicerad 14 okt

Som Accounting Controller kommer du att ansvara för den finansiella rapporteringen med tillhörande bokslut, koncernredovisning, budget & prognos samt delta i olika utvecklingsprojekt. Du rapporterar direkt till ekonomichefen i ett expansivt e-handelsbolag.

Kvalifikationer och erfarenhet

För att vara framgångsrik i rollen som Accounting Controller bör du vara civilekonom eller motsvarande. För att vara rätt person för tjänsten har du hunnit få 5-års erfarenhet av att arbeta som controller på dotterbolag med koncernredovisning och rapportering till moderbolag. Du är mån om att ständigt hålla dig uppdaterad om redovisningsregler på både koncern- och bolagsnivå. Goda kunskaper inom bokslutsredovisning och koncernredovisning är ett krav. Du är en avancerad användare av Excel och det är en fördel om du har arbetat i Jeeves/Aaro tidigare. Det är även meriterande om du har arbetat inom e-handel.

Personliga egenskaper

Som person är du en analytiskt lagd lagspelare som gillar att komma med nya idéer. Du drivs av att arbeta i ett högt tempo utan att tappa noggrannheten och har ett välutvecklat kundfokus. För att trivas i den här rollen tror vi att du är självgående, flexibel och tycker om att utvecklas i en snabbrörlig och föränderlig miljö.

Placeringsort: Helsingborg

Om Skånska byggvaror

Skånska Byggvaror är ett av Sveriges mest expansiva och framgångsrika distanshandelsföretag inom byggvaror. Sedan starten 1965 har vi befunnit oss i ständig expansion. Vi vänder oss till hemmafixaren med ett mycket prisvärt och noga utvalt sortiment. Genom vår omnikanal strategi kan vi möta kunden i de försäljningskanaler och tidpunkter kunden själv bestämmer. Vår strävan är att utveckla organisation och medarbetare så att vi når tillstånd som hjälper oss att nå våra strategiska mål. Tillstånd som: GLÄDJE - ENGAGERAD - RESPEKTERAD - TRYGGHET

Under 2015 uppgick omsättning till ca 730 miljoner. Vi har de senaste åren växt mer än 20% år. Målsättningen för de närmsta åren är på samma nivå. Vi är idag är ca 200 medarbetare i Sverige, Norge och Danmark och vårt huvudkontor är lokaliserat i Helsingborg .Med fortsatt tillväxt blir vi fler och kan därför erbjuda goda karriärs möjligheter. Företaget ägs idag av Byggmax Group AB.

I denna rekryteringsprocess samarbetar Skånska Byggvaror med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Carl Ence på 070 166 08 24. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 13:e november 2016 Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Välkommen med din ansökan!
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
13 dec
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Övrigt
Rekryteringen hanteras av
Meritmind AB