Silex Microsystems · Publicerad 26 aug 2019

Vill du jobba med den absolut senaste tekniken och de nyaste instrumenten/maskinerna? Vi söker nu utrustningsingenjör till en spännande och utvecklande tjänst hos Silex Microsystems. Det finns ett hundratal högteknologiska utrustningar i en spännande variation av elektronik, pneumatik, maskinteknik, kemi, gaser, lösningsmedel mm Silex ligger i absolut framkant av ny teknologi i tillverkning av mekaniska och elektriska system i mikroskala. Du blir anställd av Silex och tjänsten är placerad och stationerade i Järfälla. Välkommen med din ansökan redan idag.

Om tjänsten

Som PEE (Process Equipment Engineer) på Silex arbetar du med avancerade utrustningar i renrumsmiljö med produktion av MEMS. Du arbetar praktiskt i fabriken inom tex litografi-, analys- eller bondprocesser där du primärt ansvarar för processtabiliteten men också för nyutveckling av processer och ständigt förbättringsarbete. Rollen fungerar också som länk mellan serviceingenjörer och operatörer. Du samarbetar även med andra funktioner såsom projektledning och areaansvarig

Beroende på ditt område kan dina arbetsuppgifter tex vara:
  • Hantera avvikelser, felsöka och utveckla lösningar för Silex utrustningar
  • Skriva och hålla utrustnings- och processrelaterad dokumentation
  • Sätta upp och underhålla processkontroller (SPC:er), samt designa och utföra experiment för processförbättringar.
  • Delta i grupper för problemlösning inom arean.
  • Assistera i ingenjörs- och utvecklingsarbete för att nå uppsatta produktionsflödes- och ledtidsmål inom arean.
  • Arbeta med kontinuerliga förbättringsprojekt i syfte att optimera processer och öka produktionseffektiviteten.
  • Medverka i produkt- och vidareutvecklingen samt förbättra test- och mätmetoder
Vem är du?

Vi söker dig som är civilingenjör inom lämpligt tekniskt område.
Du har ett par års erfarenhet av liknande arbete med avancerad utrustning kopplat till processer och relevanta analysmetoder.

Som person är du engagerad, självständig och driven. Du trivs med att arbeta i en högteknologisk miljö med praktiskt arbete. För att lyckas i rollen behöver du vara kommunikativ och ha en god samarbetsförmåga. Det är också viktigt att du är analytisk, systematisk och har en utmärkt problemlösningsförmåga.

Du behärskar både svenska och engelska obehindrat i tal och skrift.

Om verksamheten

Silex Microsystems tillverkar mekaniska och elektriska system i mikroskala som byggs i form av chip, så kallad MEMS. MEMS-tekniken möjliggör t.ex. tillverkning av trycksensorer som är så små att de kan föras in i blodomloppet på en människa. Företaget levererar i dag produkter i yttersta high-tech klass, som används i medicinsk utrustning, mobiltelefoner, datorer och fordon. Silex grundades år 2000 och omsätter idag ca 450 Mkr och har 210 anställda.

Med ett 80-tal kunder världen över tillhör Silex en av de absolut främsta fristående tillverkare av MEMS i världen. Silex har huvudkontor och fabriker i Järfälla med försäljningskontor i Boston och San Francisco i USA. Silex är certifierade mot ISO90015.
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
23 okt 2019
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Teknik & Ingenjör

Inga fler liknande jobb tillgängliga