Axfood AB · Publicerad 27 sept

Nu söker vi en ekonomassistent som kommer att få möjligheten att arbeta i en spännande roll med intressanta möjligheter till utveckling!

Urval sker löpande, så skicka gärna in din ansökan redan idag!

Arbetsuppgifter

Som ekonomiassistent kommer du att arbeta i en intressant roll på en lite högre nivå med löpande kontoavstämningar och bokslutsarbete i koncernens bolag. Dina arbetsuppgifter kommer att innebära hantering av kassaredovisningar, betalningar av leverantörsfakturor och autogirodragningar. I arbetsuppgifterna ingår även månatliga koncernavstämningar, valutasäkring och anläggningsredovisning.

Det finns även möjligheter att ta sig an interna utbildningsprojekt inom redovisning och vara delaktig i utvecklingen av Axfoods redovisningstjänster inom rollen.

Utbildning/erfarenhet

Du har ett brinnande intresse för redovisning och ekonomiska flöden samt en relevant utbildning i grunden. Du har flera års erfarenhet inom redovisning och bokslut och med fördel har du erfarenhet av redovisningsarbete i större koncerner.

Som person är du en positiv och driven lagspelare. Du är processorienterad och tycker om att arbeta med avvikelser och felhantering med fokus på förbättringar. Vi ser även att du är strukturerad, noggrann och trivs med ett periodvis högt arbetstempo. Eftersom arbetet innebär mycket kontakt både internt och externt önskar vi att du är duktig på att uttrycka dig i både tal och skrift. Kunskaper i SAP och Officepaketet är meriterande.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Axfood arbetar med passion för mat och människor. Vår styrka är att utveckla och driva framgångsrika matkoncept på den svenska marknaden. Med engagemang och ansvar för miljö och hållbar utveckling skapar vi lönsam tillväxt.

I Axfoodkoncernen ingår butikskedjorna Willys och Hemköp. Inom Hemköp finns även handlarägda butiker och Axfood Närlivs samverkar med Tempo, Handlar´n och Direkten. Axfood Närlivs levererar dessutom till servicehandeln. Grossistförsäljning drivs genom kedjan Axfood Snabbgross. Dagab ansvarar för koncernens sortimentsutveckling, inköp och logistik.

Totalt har Axfood 263 egna butiker och cirka 820 samverkande butiker. Axfood är nummer två på den svenska marknaden med en marknadsandel på cirka 20 procent.
Axfood är noterat på Nasdaq Stockholm ABs Large Cap-lista. Huvudägare är Axel Johnson AB med 50,1 procent av aktierna.

Axfood SSC ska genom att hantera ekonomi- och löneadministration möjliggöra för de affärsdrivande enheterna att kunna fokusera på sin kärnverksamhet. Axfood SSC skall verka utifrån gemensamma processer och system och administrera transaktionsintensiva tjänster för alla Axfoods helägda bolag. Axfood SSC har ett 90-tal medarbetare och finns i moderna, fina lokaler på Bataljonsgatan i Jönköping. Verksamheten präglas av ett högt tempo och en varm och inbjudande arbetsmiljö.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
10 okt
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi
Rekryteringen hanteras av
Poolia