Trafikverket · Publicerad 17 jan

Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.
Som en av landets största beställare är vårt uppdrag att bidra till en ökad produktivitet och innovationsgrad i anläggningsbranschen och bidra till samhällsutvecklingen. Investering är ett av Trafikverkets fem verksamhetsområden och ansvarar för ca 1500 investerings- och reinvesteringsprojekt för både väg och järnväg. Investering har drygt 700 medarbetare i hela landet och omsätter cirka 15 miljarder kronor per år.
HSQ-specialist inriktning kvalitet & risk

Arbetsuppgifter
Vi söker en HSQ-specialist med placering i Jönköping alt. Kristianstad. Tjänsten har fokus kvalitet & risk (Q&R) vilket innebär att du mer specifikt kommer att jobba som QR-specialist. I dina arbetsuppgifter som QR- specialist ingår att stödja olika investeringsprojekt i deras kvalitetsarbete och projektriskhantering genom hela investeringsprocessen från projektplanering till genomförande och uppföljning. Du ingår i det strategiska arbetet med ständiga förbättringar av processer och arbetssätt och återför erfarenheter till verksamheten. Du deltar i arbetet med kontroller och analyser av utfall och leveranser i syfte att utveckla verksamheten så vi på ett effektivt sätt kan levererar vägar och järnvägar som uppfyller kraven på god säkerhet, framkomlighet, miljö och ekonomi.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har högskoleexamen som omfattar kvalitet eller riskhantering, alternativt annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig.

Du har flera års erfarenhet av kvalitetsarbete och/eller riskhantering i större projekt eller organisation.

Det är meriterande om du har god kunskap om standarder såsom ISO 9001 och ISO 31000, eller erfarenhet av projektarbete.

Du uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska och är van att arbeta med Officepaketet.

Som person är du initiativtagande och självgående och trivs med arbeta med många frågor parallellt, både självständigt och tillsammans med andra. Du är tydlig i din kommunikation, pedagogisk och har en väl utvecklad förmåga att skapa och bibehålla goda relationer. Du har förmåga att planera, analysera och följa upp.

Intervjuort är Gävle.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2018-01-22

Upplysningar

Enhetschef Helena Bromark
010-123 6709

Saco Håkan Wiss
010-123 7435

ST Airi Larsson
010-123 6243

SEKO Per-Arne Utbult
010-123 2824
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Trafikverket ansvarar för den långsiktiga planeringen av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. I vårt uppdrag ingår också att bygga, underhålla och sköta driften av statliga vägar och järnvägar. Vi är samhällsutvecklare som planerar för helheten och vi ska skapa förutsättningar för ett effektivt transportsystem med säkra och miljöanpassade transporter - alla ska komma fram smidigt, grönt och tryggt. Vi är cirka 6 500 medarbetare och huvudkontoret ligger i Borlänge.
+ Läs mer om företaget