Trafikverket · Publicerad 10 sept

Verksamhetsområde Planering svarar för planeringen av trafik och av åtgärder i den statliga infrastrukturen vad gäller väg och järnväg samt långsiktigt även för sjö- och luftfart. Här ligger ansvaret för att verka för att de transportpolitiska målen för tillgänglighet, säkerhet, miljö och hälsa uppnås. Vi på Planering är huvudingången till Trafikverket för medborgare, näringsliv, samarbetspartners och avtalskunder.
Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Arbetsuppgifter
Trafikverket genomför just nu en omfattande rekrytering av trafikingenjörer till ett flertal orter över hela landet. Är du i början av din karriär och tycker att vägtrafikfrågor, samhällsutveckling och kundkontakt är intressant så vill vi jobba med dig. Vi arbetar löpande med urval så sök redan idag.

I den här spännande rollen med stora utvecklingsmöjligheter blir du involverad i planeringen, byggandet och underhållet av våra statliga vägar. Ditt ansvarsområde är att skapa en god trafikmiljö och därigenom får du en viktig roll i Sveriges samhällsutveckling. Som trafikingenjör har du kontakt med t.ex. myndigheter, fastighetsägare, allmänhet och media där du bland annat fattar beslut och svarar på inkomna ärenden. Ytterligare några exempel på trafikingenjörens arbetsuppgifter är att granska och godkänna vägutrustningsplaner och genomföra utredningar kopplade till trafikmiljöområdet. Du ansvarar också för att Trafikverkets myndighetsutövning är rättssäker.

Som trafikingenjör blir du specialist inom både trafiklagstiftning och trafikmiljö. Din kompetens är avgörande för att Trafikverket ska lyckas med sitt uppdrag, därför satsar vi bland annat på utbildning och du får handledning av kollegor med Sveriges främsta kompetens inom dessa områden. Du ges också stora möjligheter att vara med och påverka verksamhetens utveckling.

Kvalifikationer
För rollen som trafikingenjör söker vi dig som:
  • är i början av din karriär och har ett brinnande intresse för trafikfrågor och samhällsutveckling
  • har högskole- eller universitetsexamen med inriktning samhällsplanering, trafikteknik eller juridik
  • har goda kunskaper i svenska, i både tal och skrift, då det förekommer daglig kontakt och dokumentation på svenska.
  • har körkort för personbil då resor i tjänsten förekommer.
Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med trafikfrågor.

För att lyckas i rollen som trafikingenjör har du stort intresse för samhällsutveckling och trafikfrågor. Du trivs i en roll där du involveras i en stor bredd av arbetsuppgifter. Som person drivs du av att leverera resultat och du har en mycket god samarbetsförmåga. Du är en duktig problemlösare som identifierar problem och utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv. Ditt arbetssätt är strukturerat och du drivs av att självständigt driva dina ärenden framåt. Du har förmåga att fatta snabba beslut och agerar utifrån dessa även under svåra omständigheter. Avslutningsvis har du stark kommunikativ och pedagogisk förmåga där dina budskap når fram till olika grupper och individer.

Stor vikt kommer läggas vid dina personliga egenskaper.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2018-09-23

Upplysningar

Rekryterande chef Charlotta Johansson
0101236105

ST Airi Larsson
0101236243

SEKO Dennis Ryd
0101238466

SACO Sorin Sima
0101233377
+ Läs mer om jobbet