Trafikverket · Publicerad 30 mars 2021

Som specialist inom digital projekthantering/BIM på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Arbetsuppgifter
Vill du delta i samhällsutvecklingen och tackla framtidens utmaningar i några av Sveriges största och mest komplexa infrastrukturprojekt?

Då kanske du är vår nya medarbetare! Det här är en möjlighet för dig som har en bakgrund inom digital projekthantering/BIM med vilja att jobba med våra infrastrukturprojekt samt aktivt delta i utvecklingen av ett modellorienterat arbetssätt.

Vi söker DIG som är en erfaren specialist inom digital projekthantering/BIM. Som specialist inom digital projekthantering/BIM ingår du i beställarens projektorganisation för våra infrastrukturprojekt. Ditt fokus ligger på digital projekthantering och BIM som arbetssätt och du driver dessa frågor tillsammans med projektledning och övriga specialister. Du arbetar bland annat med att ta fram förfrågningsunderlag inför upphandling av projektering och byggande. Du formulerar krav på BIM, kvalitetssäkrar leveranser och säkerställer att Trafikverkets krav på digital informationshantering uppfylls. Andra administrativa arbetsuppgifter ingår också i rollen.

Du medverkar också i arbetet med den strategisk utveckling såsom standardiserad anläggningsinformation och förbättring av våra krav- och upphandlingsdokument. Kompetensutveckling och omvärldsbevakning är en självklar del i ditt arbete exempelvis genom samverkan i nätverk, deltagande i interna och externa arbetsgrupper samt forsknings- och innovationsprojekt.

Kvalifikationer
Vem är du?

Arbetet kräver en god kommunikationsförmåga för att enkelt kunna förmedlar budskap till mottagare. Du behöver kunna ta eget ansvar och vara självgående i din roll. Du har mycket kontakter i din roll, både internt och externt, så det är viktigt att du också är lyhörd och har en god samarbetsförmåga. Din problemlösningsförmåga är god och du bidrar till ett gemensamt arbetssätt och strukturer.

Vi söker dig som
  • har flerårig yrkeserfarenhet inom byggnadsinformationsmodeller
  • har universitets- eller högskoleexamen (minst 180/120 hp) med inriktning mot teknikområdet alternativt annan utbildning/erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har mycket goda språkkunskaper, både muntligt och skriftligt i det svenska språket
  • har arbetslivserfarenhet inom digital projekthantering i järnvägs/vägprojekt
Det är meriterande om du
  • har specialistkunskaper inom områdena utbytesformat eller objektorientering
  • uttrycker dig väl i tal och skrift på engelska
De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör.

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva genomgå en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Investering leder vi de flesta av Trafikverkets projekt inom ombyggnation och nyinvesteringar. Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2021-04-25

Upplysningar

Rekryterande chef Johan Wilén
0101237333

ST Airi Larsson
0101236243

SEKO Per-Arne Utbult
0101232824

SACO Daniel Jonsson
0101231549
+ Läs mer om jobbet

Inga fler liknande jobb tillgängliga