Arenco · Publicerad 5 sept

Till affärsområdet ”FISH Processing Machinery” rekryterar vi en
Säljare

VI ERBJUDER

Vi expanderar och står inför intressanta utmaningar! Vi söker därför en Säljare.

Du blir en viktig resurs för oss i vårt arbete med att ytterligare öka våra säljinsatser!

Det här är jobbet för dig som önskar ett varierande arbete med tonvikt på försäljning, i ett teknikorienterat och internationellt företag.

ROLL OCH UPPGIFTER

Som Säljare bidrar du till att utveckla våra försäljningsvolymer globalt inom ramen för vårt erbjudande; maskiner, reservdelar och servicetjänster.

Primärt är detta en ”inne-sälj” tjänst, men vi vill gärna att du utvecklar rollen så den också innehåller ”ute-sälj” arbete.

Ditt fokus kommer att vara exportförsäljning av maskiner/linjer och att bidra till att understödja/utveckla vårt nätverk av agenter, både utifrån vårt huvudkontor i Kalmar och vid arbete tillsammans med agenterna på deras lokala marknader. Så redan från starten innefattar ditt arbete en del resor.

Du tar emot, och besvarar, inkommande förfrågningar via telefon och mail.

Du identifierar kundens behov, presenterar vår maskinlösning och tar fram offerter.

Exempel på andra arbetsuppgifter är:

Pris- och kostnadskalkylering.

Betalnings-/finansieringslösningar.

Offertbevakning.

Stöd till- och utveckling av befintliga och potentiella utländska agenter.

Tjänsten är ny i sin utformning, så för rätt person finns möjlighet att påverka och utveckla den. Vår maskinförsäljning är projektbaserad och vi arbetar ofta i långa affärscykler, vilket innebär att ditt egna ”driv” blir en nyckelfaktor till att lyckas. Tjänsten är en heltidstjänst med placering på Arencos kontor i Kalmar. Tillträde enligt överenskommelse.

KVALIFIKATIONER

Vi söker dig som har erfarenhet av, och nått framgångsrika resultat i, liknande internationellt säljarbete inom ”business-to-business”. Till viss del är det en administrativ tjänst, varför det är viktigt att du även klarar dessa arbetsuppgifter och har erfarenhet av affärssystem. Arenco arbetar i Monitor.

Du har troligen utbildning inom teknik och/eller ekonomi på gymnasienivå eller motsvarande.

Du har lätt för att uttrycka dig på svenska och du har mycket goda kunskaper i engelska, med tonvikt på modern affärskommunikation, i både tal och skrift. Har du kunskaper i något av de andra världsspråken är det meriterande. Goda kunskaper i Officepaketet är ett krav.

Som person är du en strukturerad, noggrann, självgående och utåtriktad ”doer” som tycker om att göra affärer. Intresse och förståelse för tekniska lösningar är meriterande.

För att lyckas med dina nya arbetsuppgifter vill vi att du har energi, vilja och förmåga att arbeta med flera uppgifter/projekt parallellt, med fokus på kundnöjdhet och lönsamhet.

INTRESSERAD?

Välkommen att kontakta rekryteringskonsult Per Dahlgren vid PD Rekrytering & Konsult AB som vi samarbetar med i den här rekryteringen, tel. 0708-521 577.

Din intresseanmälan med meritförteckning, märkt ”Säljare ARENCO”, sänder du senast den 24 september till:

info@pdrekrytering.se
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Arenco-koncernen med huvudkontor i Kalmar levererar kundanpassade maskinlösningar inom områdena: Tändsticksmaskiner, Förpackningsmaskiner och Fiskprocessmaskiner. Antalet medarbetare i verksamheterna i Kalmar och Shanghai är ca 200. Omsättningen uppgår till drygt 200 MSEK.

Läs gärna mer om oss på www.arenco.com
+ Läs mer om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga