Försvarsmakten · Publicerad 9 sept

31. Bataljon är en lätt bataljon med luftburen förmåga bestående av jägarsoldater. Bataljonens huvuduppgift är strid till fots på djupet av motståndarens gruppering. Den fysiska belastningen är hög såväl som den mentala pressen. Bataljonen förflyttar sig med hjälp av terrängbilar, helikoptrar och lätta terrängvagnar samt till fots.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
Som soldat inom ledningsfunktionen ansvarar du för samband, kommunikation och informationshantering inom de ledningsplatser som plutonen upprättar. Ifrån dessa leds och samordnas förbandets strid av chefen och dennes stab. Plutonen deltar i arbetet genom att bemanna tekniska system, upprätthålla samband, försvara ledningsplatsen och assistera staben.

Det är av yttersta vikt att ledningsplutonens personal tillhandahåller ett stabilt samband, hög precision i informationshanteringen samt ett effektivt och målmedvetet arbete i skyddet av bataljonens ledningsplatser.

Vem är du?
Vi söker dig som är disciplinerad, initiativtagande samt tål en hög arbetsbelastning. Nyckelegenskapen hos dig är förmågan till tempoväxling: att kunna arbeta extremt hårt under viss tid för att säkerställa stabens förmåga till ledning och att snabbt kunna omgruppera och att strida till fots.

Du kommer stundtals att bära tung packning och delta i fysiskt krävande övningar. Din huvuduppgift är att framföra fordon, upprätta stabsplatser, att vara signalist åt stabsmedlemmar samt att försvara grupperingsplatsen. Yrket ställer även stora krav på dina sociala egenskaper då gruppdynamiken är av stor vikt för både din grupp och pluton.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Krav:
 • Godkänd militär grundutbildning, GMU+BFU eller värnplikt
 • Uppfyller bataljonens fysiska krav
 • Svensk medborgare
 • Godkänd efter genomförd registerkontroll och säkerhetsintervju
Meriterande:
 • Tidigare tjänstgöring vid markstridsförband
 • B/C-körkort och relevanta förarbevis
 • Utbildning i relevanta vapen- och sambandssystem
Anställningsform: Tidsbegränsad anställning som GSS/K som eventuellt börjar med en 6 månaders provanställning

Arbetsort: Karlsborg

Tillträde: Enligt överenskommelse

Lön: Individuell lönesättning

Dokument att bifoga ansökan
 • Personligt brev med beskrivning av dig själv och levnadsbeskrivning både civilt och militärt
 • CV med referenser
 • Betyg från internationell tjänstgöring
 • Annan meriterande utbildning/kompetens/erfarenhet
 • Körkort och militära förarbevis
Upplysningar om tjänsten kan lämnas av:

Emma Svensson, S1 31. Bataljon vxl. 0505-45 10 00, K3-31Bat-S1@mil.se

Facklig representant:
Officersförbundet, Mats Jansson, 0505-45 10 00
SEKO, Kenny Hägg, 0505-45 10 00
OFR/S, Britt-Marie Johansson, 0505-45 10 00

Välkommen med din ansökan senast: 2016-10-11

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Livregementets husarer, K 3, har lätta, snabba och slagkraftiga förband samt en lång erfarenhet inom underrättelseområdet. K 3 utbildar en lätt bataljon och en underrättelsebataljon. Den lätta bataljonen är ett snabbinsatsförband med hög rörlighet som ska kunna vara först på plats vid en insats. Underrättelsebataljonen levererar underrättelser med stöd av avancerad teknik, förband på marken och obemannade luftfarkoster, UAV. Vid K 3 finns dessutom Försvarsmaktens överlevnadsskola, FÖS, samt Örebro/Värmlandsgruppen som ansvarar för utbildning av hemvärnsförband i Örebro och Värmlands län.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund där såväl professionell utveckling som personlig hälsa ryms. Vi erbjuder många interna karriärmöjligheter, friskvårdsmöjligheter och en bra balans mellan arbete och privat. Öppenhet, resultat och ansvar är våra ledord.

Försvarsmakten vill ta tillvara de kvaliteter som en mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Läs mer på www.forsvarsmakten.se

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga