Försvarsmakten · Publicerad Idag 11:13

FLYGTEKNIKER (OR6/7, OF1) till Taktisk UAV

Beskrivning av enheten

Den Taktiska UAV (Unmanned Aerial Vehicle) plutonen är en del av 32:a Underrättelsebataljon. Att skapa underrättelseunderlag till högre chef är huvuduppgiften för enheten. Enheten arbetar med inhämtning i operationsområdet både före, under och efter markförbandens operationer. Inhämtningen sker med hjälp av UAV 03 som är ett obemannat flygande system. Vårt arbete syftar till att ge högre chef det bästa möjliga beslutsunderlaget. Enheten består av flera ingående delar som arbetar med att bedriva flygunderhåll, bearbeta inhämtad information samt bedriva flygtjänst. Enheten har tidigare präglats av hög insatsfrekvens och medverkat vid insats i både Afghanistan och Mali där vår förmåga varit mycket eftertraktad. Denna historik innebär att både nationell och internationell tjänst kan komma att bli aktuell för personal vid enheten.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Flygteknikern ingår i underhållsgruppen på TUAV-pluton och arbetar tillsammans med piloter, sensoroperatörer och inhämtningsledare. Flygteknikern ansvarar för att klargöra och underhålla flygfarkosten på ett taktiskt och säkert sätt.

Efter godkänd utbildning på systemet kommer du att tjänstgöra som flygtekniker vid TUAV-pluton. I underhållsgruppen arbetar flygtekniker och hjälpmekaniker. Som flygtekniker förväntas du leda och utföra flygunderhåll och klargöring på systemets ingående komponenter, vilket även innefattar tjänst under fältmässiga förhållanden. På plutonen sker färdighetsträning inom tjänsten löpande. Utöver systemutbildning på UAV03 kommer du tillgodogöra dig fordonsutbildningar, vapenutbildningar, elutbildningar m.m.

Tjänstgöring på TUAV präglas av variation och vi löser ofta uppgifter utanför vår specifika funktion. Delar av tjänstgöringen kommer att vara fysiskt och psykiskt påfrestande.

Generella krav för anställning:
 • Svenskt medborgarskap.
 • Godkänd säkerhetsprövning
 • Genomgått YO/OP eller SOU med godkänt resultat
 • God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska
 • Tekniskt inriktad utbildning
Meriterande kvalifikationer
 • Fenixutbildning
 • Flygteknisk Modul 16 och 17
 • Militärt flygteknikercertifikat A 1, B1, B2
 • B/BE/C/CE-körkort
 • Förarbevis TGB1522, TGB14, TGB17
 • Utlandstjänstgöring
Dokument att bifoga ansökan
 • Personligt brev med beskrivning av dig själv
 • CV med referenser
 • Gymnasiebetyg
 • Militära och civila betyg
 • Betyg/omdöme från internationell tjänstgöring
Tillträde: Måndag V.32 2019

Lön: Individuell lönesättning enligt Försvarsmaktens avtal.

Typ av anställning: Tillsvidare anställning

Ansökningsprocessen: Du får e-post som bekräftelse på att vi har mottagit din ansökan. Därefter kommer vi att gå igenom ansökningshandlingarna och kalla lämpliga kandidater till intervju och tester preliminärt v.7 under våren 2019.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vid frågor om tjänsten kontakta oss på: k3-32undbat-1tuav@mil.se

Vi vill senast ha din ansökan den 20:e Januari 2019.

Fackliga representanter:
Alla ATO K 3

Tele: 0505-451000

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Livregementets husarer, K 3, har lätta, snabba och slagkraftiga förband samt en lång erfarenhet inom underrättelseområdet. K 3 utbildar en lätt bataljon och en underrättelsebataljon. Den lätta bataljonen är ett snabbinsatsförband med hög rörlighet som ska kunna vara först på plats vid en insats. Underrättelsebataljonen levererar underrättelser med stöd av avancerad teknik, förband på marken och obemannade luftfarkoster, UAV. Vid K 3 finns dessutom Försvarsmaktens överlevnadsskola, FÖS, samt Örebro/Värmlandsgruppen som ansvarar för utbildning av hemvärnsförband i Örebro och Värmlands län.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
+ Läs mer om jobbet

Inga fler liknande jobb tillgängliga