Försvarsmakten · Publicerad 20 apr 2019

Sökande förband/enhet: Livregementets Husarer K3, 32.a Underrättelsebataljonen, 323. Fallskärmsjägarskvadronen

Typ av anställning: Tidsbegränsad anställning som fallskärmsförstärkningssoldat på chefsstödsgruppen vid Fallskärmsjägarskvadron. Befattningen är nivå OR 1 till OR 4.

Beskrivning av enheten: Se www.forsvarsmakten.se/k3

Placeringsort: Karlsborg

Lön: Individuell lönesättning enligt Försvarsmaktens avtal

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
Som fallskärmsförstärkningssoldat så ingår du i en chefsstödsgrupp som är underställd skvadronsledningen. Din huvuduppgift är att stödja skvadronsledningen på ledningsplats med allt från upprättande, bemanning och drift, till säkerställandet att sambandet uppåt och nedåt i organisationen fungerar. Som fallskärmsförstärkningssoldat har du också ansvar för att stödja i underhållstjänsten på skvadronen med uppgifter som leverans av förnödenheter såsom drivmedel, ammunition, förplägnad och förbrukningsmateriel. Fallskärmsförstärkningssoldaten skall kunna luftlandsättas med fallskärm med övriga delar av skvadronen.

För att kunna lösa dessa uppgifter skall fallskärmsförstärkningssoldaten kunna handha en mängd olika sambands- och IT-system, framföra olika terrängfordon, packa last för fällning och helikoptertransport. Fallskärmsförstärkningssoldaten skall också kunna genomföra enklare felsökningar och reparationer, härvid bör personen vara initiativrik, ansvarstagande, noggrann och ha god samarbetsförmåga. Uppgifterna skall kunna lösas under alla årstider och i alla typer av terräng under dygnets alla timmar.

Generella krav för anställning
 • Svenskt medborgarskap.
 • Genomfört värnplikt eller grundläggande militär utbildning (GU) med godkända betyg.
 • God fysisk förmåga. (löpning 10 km 50min)
 • Skall ha lägst B-körkort.
 • God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska.
Meriterande kvalifikationer
 • Förarbevis på militära fordon tex Tgb14/15, terränghjuling, snöskoter.
 • C-körkort
 • Utbildning på sambands- och kryptosystem.
 • Tidigare erfarenhet som ledningssoldat/signalist.
 • Tross/underhållsutbildning
Dokument att bifoga ansökan
 • Personligt brev och CV
 • Högskole-, universitetsbetyg eller annan eftergymnasial utbildning
 • Körkort och militära förarbevis
 • Militärt vitsord
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av:

Kn Viktor Janderberg
32. Underrättelsebataljon, 323. Fallskärmsjägarskvadron
0505-45 10 00
K3-FJS@mil.se

Fackliga representanter:

ATO K 3 (ATO-k3@mil.se)

Ansökningsprocessen: Vi kommer att gå igenom ansökningshandlingarna och kalla lämpliga kandidater till förtest under 3 dagar (v.915 och v924). Under förtestet görs fysiska tester, läkarundersökning och intervju.

Tillträde: Tidigast 2018-06-17. Grundkurs fallskärmsförstärkningssoldat genomförs 2019-08-05-2019-10-25. Vi tillämpar provanställning.

Välkommen med din ansökan senast 2019-03-28

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Livregementets husarer, K 3, har lätta, snabba och slagkraftiga förband samt en lång erfarenhet inom underrättelseområdet. K 3 utbildar en lätt bataljon och en underrättelsebataljon. Den lätta bataljonen är ett snabbinsatsförband med hög rörlighet som ska kunna vara först på plats vid en insats. Underrättelsebataljonen levererar underrättelser med stöd av avancerad teknik, förband på marken och obemannade luftfarkoster, UAV. Vid K 3 finns dessutom Försvarsmaktens överlevnadsskola, FÖS, samt Örebro/Värmlandsgruppen som ansvarar för utbildning av hemvärnsförband i Örebro och Värmlands län.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
+ Läs mer om jobbet

Inga fler liknande jobb tillgängliga