Försvarsmakten · Publicerad 11 dec

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Dina arbetsuppgifter som specialistofficer (OR6/7) kommer i huvudsak omfatta planering och genomförande av utbildning av SUAV-operatörer inom ramen för grundläggande operatörsutbildning (TIS/GFSU). Befattningen innehåller även planering och genomförande av kompletterande utbildning av sedan tidigare utbildade SUAV-operatörer. Stöd vid genomförandet av flygningar under FM övningsverksamhet. I arbetsuppgifterna ingår även att delta i utvecklingsverksamheten kopplad till SUAV avseende bl.a. teknik och metoder. Du deltar som SUAV-operatör i olika typer av verksamhet.

Kvalifikationer
  • Svensk medborgare
  • Officersexamen (OR/OF)
  • Körkort B
Meriterande kvalifikationer
  • Internationell tjänst
  • Utbildad flyglärare
  • Körkort BE/CE
  • Genomförd GK span samt erfarenhet inom spaningstjänst som instruktör
  • Genomförd TIS/GFSU SUAV
  • Utbildad SUAV-instruktör
Personliga egenskaper

Du skall vara noggrann och ha en väl utvecklad förmåga att se detaljer syftande till att som mentor och utbildare stödja elevernas utveckling mot färdiga operatörer. Du ska ha en hög självdisciplin och förmåga till enskilt arbete likväl som att arbeta tillsammans med övrig personal vid enheten. Detta omfattar bl.a. samarbete med övriga flyglärare och med den tekniska stödpersonalen. Du ska vara drivande i utvecklingen av ditt eget arbetsområde syftande till att ständigt utveckla detsamma. Vi söker dig som har en hög personlig färdighet avseende grundläggande soldatkunskaper, såväl enskilt som i grupp.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt

Anställningen är en tillsvidareanställning, OR6-7.

Befattningen är placerad i Flygenhetens SUAV-division, på Livregementets Husarer K 3. Befattningen lyder direkt under divisionschefen.

Tillträde sker snarast eller enligt överenskommelse.

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta Carl Clemborn tfn 0505-451000 eller HR-generalist Sofia Glimsveden tfn 0505-451000.

Fackliga kontaktpersoner K 3

OFR/O, Eva Härnqvist/Josefina Åsemys, 0505-451000

Välkommen med din ansökan senast 2019-01-18. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Livregementets husarer, K 3, har lätta, snabba och slagkraftiga förband samt en lång erfarenhet inom underrättelseområdet. K 3 utbildar en lätt bataljon och en underrättelsebataljon. Den lätta bataljonen är ett snabbinsatsförband med hög rörlighet som ska kunna vara först på plats vid en insats. Underrättelsebataljonen levererar underrättelser med stöd av avancerad teknik, förband på marken och obemannade luftfarkoster, UAV. Vid K 3 finns dessutom Försvarsmaktens överlevnadsskola, FÖS, samt Örebro/Värmlandsgruppen som ansvarar för utbildning av hemvärnsförband i Örebro och Värmlands län.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
+ Läs mer om jobbet