Försvarsmakten · Publicerad 22 jan 2020

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

Serviceman lyder under chefen för skjutfältsdetalj Villingsberg. Tjänsten innebär att lösa tilldelade uppgifter inom i första hand de fält och utbildningsanordningar som faller under organisationen, så som, tillverkning/reparation av alla förekommande målytor. Beställa och följa upp reparationer av alla förekommande målsystem. Säkerställa att erforderlig materiel finns tillgänglig. Tillsyn, visitation och skötsel av övnings- målområden samt utbildningsanordningar. Vård och skötsel av detaljens fordonspark.

Övnings- och skjutfältsavdelningen vid Skaraborgs regemente består av ett flertal skjutfält med tillhörande personal och leds från Skövde, där övnings- och skjutfältsdetalj Villingsberg är en del av denna. Skjutfältsdetaljen omfattar Villingsbergs och Horssjöns skjutfält där arbetstid spenderas jämt fördelat på de två skjutfälten. Arbetet innebär även ett samarbete med övriga skjutfält i olika frågor.

Krav:
 • Gymnasieutbildning, gärna med fordon eller teknikinriktning
 • Förmåga att arbeta självständigt
 • Serviceinriktad och god kommunikationsförmåga
 • God samarbetsförmåga
 • Körkort klass B
Önskvärda kvalifikationer:
 • Dokumenterad utbildning på förekomande arbetsmaskiner (hjullastare, traktorgrävare, truck, motorsåg, röjsåg mm)
 • Körkort klass C
 • ADR
Personliga egenskaper:
 • Är social och har lätt för att samarbete intern och extern
 • Strukturerad med god förmåga att se ett helhetsperspektiv
 • Serviceinriktad med god förmåga att vilja och leverera stöd
 • Flexibel
Flera av de kompetenser som krävs för tjänsten är ej angivna i annonsen, utbildning mot dessa kompetenser kommer ske under första året. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Övrigt:

Detta är en civil befattning.
Tillsvidareanställning (100 %), 6 månaders provanställning tillämpas.
Tillträde enligt överenskommelse.

Befattningen är placerad på Villingsberg.

Med anställningen följer en skyldighet att säkerhetsprövas, krigsplaceras, delta i militära utbildningar och övningar samt att tjänstgöra i krigsorganisationen.

Då P 4 är en mansdominerad arbetsplats ser vi gärna kvinnliga sökanden.

Kontakt: Vill du veta mer om befattningen kontakta detaljchef Lt Mattias Hansen

(mattias.hansen@mil.se), vxl 0500-46 50 00

Fackliga representanter: SEKO Lola Ahlgren och Försvarsförbundet Bengt Lindlöf. Båda nås via växeln på 0500-46 50 00.

Välkommen med din ansökan senast 2020-01-27

Till din ansökan bifogas CV samt ett ansökningsbrev i PDF-format. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Skaraborgs regemente, P 4, utbildar förband inom markstrid med många olika kompetenser där stridsfordon 90 och stridsvagn 122 är tunga inslag. Vi rekryterar och utbildar också till tre hemvärnsbataljoner. Hos oss arbetar, bland annat, soldater, officerare, tekniker och förrådspersonal. Här finns också ledningen för Västra militärregionen som har till uppgift att samordna och leda militära insatser i västra Sverige.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, på hemmaplan såväl som runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga