Karlskoga Energi & Miljö AB · Publicerad 24 mars 2020

Vill du hänga med på vår spännande resa: "Tillsammans ska Karlskoga Energi & Miljö AB(KEMAB) bli Sveriges mest hållbara företag"? Är du erfaren inom el-branschen och lockas du av en nyckelroll? Då ska du läsa vidare därför att nu söker AxÖ Consulting på uppdrag av Karlskoga Energi & miljö en elingenjör för sitt elnät. En roll där du får stora möjligheter att påverka en verksamhet i förändring!

Arbetsuppgifter

Arbetet som elingenjör är en senior roll. Gruppen av ingenjörer stöttar med sitt kunnande organisation med dokumentation, projektering och viss kundkontakt. Elingenjören ska inom dessa ramar och i samverkan med verksamheterna utveckla sättet att utföra arbetet. Detta sker i nära samverkan med den dagliga verksamheten på anläggningarna.

Exempel på andra arbetsområden kan vara:
 • Inrapportering av avbrottsstatistik till Svenska Kraftnät och Energimarknadsinspektionen.
 • RSA och riskanalyser kopplade till inrapportering EI
 • Tariffomläggning
 • Rapportering mot myndigheter
 • Bevaka och göra anpassningar för alternativa energikällor
 • Omvärldsanalys från lokal till nationell nivå
 • Förnyelseplanering
 • Investeringar (1, 3, 5 och 10 år)
 • Prioritering av investeringar utifrån ett riskperspektiv
 • Planering och uppföljning (månadsvis) och i samband med budget
 • Upphandla, dokumentera, säkerställa och följa upp relevant försäkringsskydd
 • Handläggning av försäkringsärenden
Vem är du?

Du har en strategisk och analytisk förmåga och är kommunikativ när du driver ditt arbete. Samarbetsförmåga och nyfikenhet är dina starka egenskaper och du är duktig på att se helheten och möjligheter.

Du har en teknisk utbildning från högskola eller annan utbildning som bedöms likvärdig samt mångårig erfarenhet, gärna från energibranschen. Det är meriterande om du tidigare arbetat med revisionsbesiktning och handläggning försäkringsärenden. Du har kunskaper om elsäkerhetslagen, ESA och intäktsramen.

Det här är KEMAB

KEMAB är ett bolag som jobbar med fokus på ekologisk, social och ekonomisk hållbarhet. Energi är en del men bolaget är också oerhört stolta över våra hållbara och cirkulära affärer och vårt engagemang i Karlskoga. KEMAB vill bidra till ett robust samhälle som är redo att möta framtidens utmaningar.

KEMAB är just nu inne i en förändring där organisation och arbetssätt håller på att sätta sig så att dom kan möta en spännande framtid på allra bästa sätt. Sitt långsiktiga fokus ligger på digitalisering och hållbarhet. Du rapporterar till chef för avdelning Hållbarhet och utveckling och ingår i en grupp med bland andra projektledare, ingenjörer, miljöcontrollers och en hållbarhetsstrateg. En grupp som präglas av helhetstänk och som jobbar över hela organisationen.

El, värme, ånga och biogas är exempel på produkter som KEMAB producerar i egna anläggningar och säljer. Elnät, vatten och avlopp, renhållning, återvinning, stadsnät och vattenkraft ingår också i bolagets ansvarsområden, så bredd behöver du inte sakna. Totalt består KEMAB av ca 185 anställda och omsätter drygt 500 Mkr per år.

Företaget ägs av Karlskoga kommun.

AxÖ Consulting AB har lång och gedigen erfarenhet från rekryterings- och konsultbranschen och har arbetat med såväl privat marknad som inom offentlig sektor. För mer information och ansökan besök: www.axoconsulting.se. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via brev eller e-post.
Varmt välkommen med din ansökan.
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
12 apr 2020
Ort
Karlskoga
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Teknik & Ingenjör

Inga fler liknande jobb tillgängliga