Lasertech LSH AB · Publicerad 4 maj 2021

Lasertech i Karlskoga är idag ett av Sveriges ledande företag inom industriell 3D-printing och lasersvetsning i metall. Tjänsteutbudet omfattar även lasercladding, laserhärdning, lasermärkning och oförstörande provning. Företagets kunder är verksamma inom branscher som fordon, försvar och medicinteknik och Lasertech fortsätter nu att utveckla och expandera sin verksamhet inom additiv tillverkning.

Marknadens efterfrågan på additiv teknik, som 3D-printing, är stark och i kraftig tillväxt. För att kunna möta kommande expansion inom området vidareutvecklar man sitt team inom 3D-printning och stärker upp med en ny nyckelfunktion.

Vi söker dig som vill verka i en teknikdriven organisation med hög grad av flexibilitet. Vill du dessutom vara delaktig i en spännande tillväxtresa inom den senaste tekniken med möjlighet att påverka och utvecklas? Då kan detta vara din nästa tjänst!

Tjänsten är en direktrekrytering där rekryteringsprocessen hanteras av AxÖ Consulting men du kommer att anställas direkt hos Lasertech.

Din roll
I den här tjänsten kommer du att arbeta i tät dialog med Lasertechs kunder från utveckling till färdig produkt. Lasertechs kunder ligger i framkant och verkar i branscher som både besitter och kräver ett högt tekniskt kunnande, tex inom medicinteknik, fordons- och försvarsindustrin.

Du kommer att delta aktivt i försäljningsprocessen och behöver därför sätta dig in i kundens behov och önskemål. Att vägleda kunden i frågor gällande anpassning av detaljens konstruktion, granska konstruktionsunderlag och utvärdera olika detaljers optimering inför produktion, ingår också i din roll. Offertarbete, tids- och priskalkylering är andra vanligt förekommande arbetsuppgifter.

Här kommer du också, i allra högsta grad, vara med och bidra till hur man kan effektivisera, systematisera och utveckla arbetet inom avdelningen. Det innefattar till exempel:
 • Planering och optimering av produktion.
 • Teknik och metodutveckling.
 • Effektivisering av den additiva tillverkningen.
 • Kravställning mot leverantörer och utveckling av leverantörskedjor.
 • Delaktighet vid maskininvesteringar.
Initialt kommer du sätta dig in i produktionsprocessen för att få en övergripande kunskap om hur maskiner och utrustning hanteras för att producera detaljerna. I den här tjänsten trivs du som vill kombinera spännande teknik med kundnära arbete i ett företag som befinner sig i en expansiv fas.

Din profil
Du har en teknisk eftergymnasial utbildning. Alternativt kan du ha en slutförd gymnasieexamen i kombination med yrkeserfarenhet inom 3D-printing. Ett par års erfarenhet ifrån industrin med produktionstekniskt arbete inom skärande bearbetning bedömer vi är viktigt. Vidare vill vi att du har:
 • Goda kunskaper i 3D-CAD.
 • Grundläggande kunskaper i Office-paketet samt tidigare arbetat i affärssystem.
 • B-körkort då resor till kunder och leverantörer ingår i rollen.
 • Goda kunskaper i såväl svenska som engelska, i både tal och skrift.
Det är meriterande om du har:
 • Tidigare erfarenhet inom 3D-printning (AM).
 • Erfarenhet inom verktygstillverkning.
 • Arbetat med lasersvetsning.
 • Kunskaper inom offlineprogrammering av CNC-maskiner.
Du har lätt för att kommunicera samt skapa och bygga relationer, både internt och externt. Att arbeta både självständigt och tillsammans med andra ligger i din natur. Vi ser en självklarhet i att du har ett stort teknikintresse och är nyfiken på hur 3D-printing kan utvecklas framåt. Du är en prestigelös person med bra initiativförmåga som gillar att driva utvecklingsprocesser.

Information och ansökan
Tjänsten är tillsvidare och tillträde sker efter överenskommelse. Urval sker löpande.
Vid frågor om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta rekryteringsansvarig från AxÖ Consulting, Oskar Bernling, tfn: 073-915 70 61. Alla ansökningar behandlas konfidentiellt. Vi tillämpar löpande urval och ser fram emot din ansökan så snart som möjligt, dock senast 2021-05-30. Varmt välkommen med din ansökan!

PART OF THE XANO GROUP Lasertech är en del av börsnoterade XANO, som utvecklar, förvärvar och driver nischade teknikföretag med tillverknings- och utvecklingstjänster för industriprodukter och automationsutrustning. Verksamheten är uppdelad i tre affärsenheter och koncernen finns representerad i Norden, Estland, Nederländerna, Polen, Kina och USA. www.lasertech.se

AxÖ Consulting AB har lång och gedigen erfarenhet från rekryterings- och konsultbranschen och har arbetat med såväl privat marknad som inom offentlig sektor. För mer information och ansökan besök: www.axoconsulting.se. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via brev eller e-post.
Varmt välkommen med din ansökan.
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
30 maj 2021
Ort
Karlskoga
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Teknik & Ingenjör
Underkategori
Mekanik

Inga fler liknande jobb tillgängliga