Försvarsmakten · Publicerad 29 nov 2019

Vill du jobba med ekonomi, avtal och lokaler? Då är du välkommen till Lokalplaneringsenhet Syd där vi nu söker en administratör med placering på Marinbasen i Karlskrona.

Lokalplaneringsenhet Syd hanterar lokalförsörjningen för de militära förbanden i Östergötland, Småland, Öland, Blekinge och Skåne avseende anskaffning, vidmakthållande och avveckling av fastigheter.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Du skall verka som administratör för enheten. I rollen ingår att sammanhålla delar av enhetens interna processer och vara ett stöd till övriga medarbetare i dessa. Processerna avser bland annat ekonomisk uppföljning, granskning av fakturor, budgetering, inköp, logestik, IT.
Arbetsuppgiften kommer efter utbildning att inkludera att vara ett stöd i Försvarsmaktens fastighetsdatabas med rapportframtagning, statistik, informationshämtning och ärenderegistrering.
Du kommer att vara enhetens representant på lokala möten. Tjänsteresor förekommer.

Kvalifikationer
  • Eftergymnasial utbildning inom ekonomi eller personaladministration, alternativt motsvarande arbetslivserfarenheter.
  • Erfarenhet av att arbeta i administrativa datasystem.
  • Innehar B-körkort.
Meriterande
  • Kunskaper om fastighets- och byggprocesser.
  • God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift.
  • Kunskap om Försvarsmaktens organisation och produktionsprocesser.
  • Dokumenterad erfarenhet av att arbeta i SAP
  • God kunskap och förmåga inom Officepaketet.
Personliga egenskaper
Du har många kontakter både internt och externt, därför är det viktigt att du har lätt för att samarbeta. Du är ansvarstagande och självständig med god förmåga att arbeta strukturerat men också van att arbeta i förändring och att vara flexibel. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättsvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
Vi erbjuder ett spännande, mångfacetterat och utvecklande arbete, ett aktivt friskvårdsarbete och flexibla arbetstider. Våra medarbetare är viktiga för oss och här kommer du ha möjlighet att förena det professionella och det privata.
Anställningen är en tidsbegränsad anställning på 12 månader med ev. möjlighet till förlängning, anställningsformen är civil.
Arbetsort Karlskrona. Heltidstjänstgöring. Tillträde enligt överenskommelse.

Upplysningar om befattningen
Du är välkommen att kontakta Lokalplaneringsenhet Syd Göran Hemlén, mobil 0729-640 650 eller e-post goran.hemlen@mil.se
Bo Grönvall, mobil 070-256 95 30 eller e-post bo.gronvall@mil.se

Information om rekryteringsprocessen
HR generalist Ewa Remskog, tfn 0455-866 68 eller e-post ewa.remskog@mil.se.

Fackliga företrädare:
TCO/Försvarsförbundet, Jimmy Svensson, tfn 0455-852 70, 070-674 19 17
SEKO, Jan-Anders Nilsson, tfn 0457-47 16 18, 070-815 22 56
Saco, Lisbet Landin, tfn 0455-851 15
Officersförbundet, Mikael Danielsson, tfn 0455-866 61, 070-872 67 58

Välkommen med din ansökan senast 2020-01-06. Din ansökan skall innehålla CV, löneanspråk, ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för tjänsten samt referenser.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Marinbasens övergripande uppgift är att stödja de marina förbanden med bland annat logistik i form av transporter, basering, bevakning och sjukvård, både hemma och utomlands. Marinbasen har sitt huvudsäte i Karlskrona, men bedriver verksamhet där behov finns, exempelvis i Berga/Muskö, söder om Stockholm och i Göteborg. Andra stora uppgifter för Marinbasen är övervakning av Sveriges 2700 km långa kust med territorialhav. Dessutom ansvarar Marinbasen för Hemvärnet, med de nationella skyddsstyrkorna, i Blekinge, Kalmar och Kronobergs län.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Sista ansökningsdag
6 jan 2020
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Administration

Inga fler liknande jobb tillgängliga