Försvarsmakten · Publicerad 25 sept

Nu kan du söka tjänsten som arbetsmiljöingenjör hos oss - vågar du så vill vi! Försvarshälsan följer förändringarna i omvärlden och är nu i ett dynamiskt utvecklingsskede där ditt bidrag kan vara avgörande för vår framgång.

Försvarshälsan Karlskrona, lokaliserad på södra delen av Trossö där land möter hav, är en intern företagshälsovård för Karlskrona garnison med ca 1600 anställda samt elever. Vi bedriver företagshälsovård samt hälso-och sjukvård anpassad för Försvarsmaktens samtliga frivillighets- och anställningsformer, såväl nationellt som internationellt. Vårt perspektiv är promotivt, preventivt, behandlande och rehabiliterande såväl före som under och efter insats.

Målet

Målet är att främja en god utveckling som medför hälsa och säkerhet för den anställde och organisationen. Exempel på uppdrag är exponeringskartläggningar, bedömningar, utbildningsuppdrag samt sedvanliga arbetsmiljöingenjörsuppgifter, i miljöer som Marinens fartyg, u-båtar, verkstäder, kontor m.m. med människa, teknik och organisation i fokus.

Laget

Du blir en del i ett multiprofessionellt, tvärvetenskapligt team som stödjer en komplex organisation, på individ- grupp- och organisationsnivå. Teamet består av fysioterapeut/ ergonom, psykolog, företagssjuksköterskor, sjuksköterskor, företagsläkare och medicinsk sekreterare. Samverkan är en central del som skapar en intellektuellt stimulerande miljö där de olika professionernas kompetenser bidrar.

Möjligheten

Då hälsa, välbefinnande och fysisk status prioriteras i Försvarsmakten kommer du ha möjlighet att träna tre timmar per vecka på arbetstid. Detta kan ske på någon av Marinbasens olika anläggningar, enskilt eller i grupp.

Kvalifikationer

Du har arbetat eller arbetar som arbetsmiljöingenjör.
Körkort B.

Meriterande

Någon form av ingenjörsutbildning, teknisk arbetsmiljöutbildning.

Personliga egenskaper

Som person förväntas du vara både självständig och en lagspelare samt ha god pedagogisk förmåga. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt

Tillträde sker efter överenskommelse.
Detta är en tillsvidareanställning och vi tillämpar sex månaders provanställning.

I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför just du är lämplig för denna befattning.

Förfrågningar kring befattningen lämnas av Marie Jörgensen, medicinsk verksamhetschef/chef Försvarshälsan Karlskrona, tel. 076-898 84 41 samt Dan Svedjehäll, företagsläkare/ medicinsk ansvarig läkare, tel. 070-869 01 86.

Fackliga företrädare

TCO/Försvarsförbundet, Jimmy Svensson, tel. 0455-852 70, 070-674 19 17

Saco, Lisbeth Landin, tel. 0455-851 15, 073-182 80 47

Officersförbundet, Mikael Danielsson, tel. 0455-866 61, 070-872 67 58,

SEKO Jan-Anders Nilsson, 0457-47 16 18, 070-815 22 56

Välkommen med din ansökan bifogat CV samt ett ansökningsbrev senast 2018-10-31.
Individuell lönesättning tillämpas, löneanspråk anges i ansökan.
Du kommer att ha din placering på Marinbasen i Karlskrona.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Marinbasens övergripande uppgift är att stödja de marina förbanden med bland annat logistik i form av transporter, basering, bevakning och sjukvård, både hemma och utomlands. Marinbasen har sitt huvudsäte i Karlskrona, men bedriver verksamhet där behov finns, exempelvis i Berga/Muskö, söder om Stockholm och i Göteborg. Andra stora uppgifter för Marinbasen är övervakning av Sveriges 2700 km långa kust med territorialhav. Dessutom ansvarar Marinbasen för Hemvärnet, med de nationella skyddsstyrkorna, i Blekinge, Kalmar och Kronobergs län.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
+ Läs mer om jobbet

Inga fler liknande jobb tillgängliga