If Metall · Publicerad 28 juni 2021

IF Metalls avdelning i Värmland söker personal- och ekonomiansvarig för tillsvidareanställning med placering i Karlstad. Benämningen på funktionen är lokal samordnare och du kommer att vara anställd som ombudsman.

Du kommer att vara personalansvarig för en grupp på 15 personer bestående av administrativ personal samt ombudsmän inklusive personal anställd av IF Metalls a-kassa. Som lokal samordnare är du avdelningsstyrelsens förlängda arm och dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att leda och fördela arbetet, ha ett delegerat arbetsmiljöansvar på organisations- och individnivå samt ansvara för avdelningens budget, ekonomi och verksamhetsuppföljning. Du kommer att vara kassör och sitta i avdelningsstyrelsen.

I rollen ingår det även att företräda och bevaka medlemmarnas intressen. Du kommer att arbeta utåtriktat med att stödja och företräda våra medlemmar främst på deras arbetsplatser genom samtal och förhandlingar samt med att organisera medlemmar.

Din profil

Det är nödvändigt att du som söker har chefserfarenhet och kunskaper inom det arbetsrättsliga området samt att du delar arbetarrörelsens värderingar. Du har arbetsrättslig förhandlingsvana samt erfarenhet och förståelse för en idéburen organisation. Vi ser även gärna att du har erfarenhet av fackligt förtroendeuppdrag.

Du ska vara ansvarstagande och ha god analytisk förmåga. Vi söker dig som är strukturerad, noggrann har en hög problemlösningsförmåga och som inger förtroende. Du är en person med god kommunikativ förmåga på så sätt att du ger feedback, informerar och bidrar med tydlighet. Vi ser gärna att du har erfarenhet av verksamhetsplanering och budget.

Vi förutsätter att du som söker har minst gymnasieutbildning eller motsvarande har du även utbildning inom personalområdet är det meriterande. Du har en god förmåga att hantera IT-system som hjälpmedel i ditt arbete samt har goda kunskaper i det svenska språket både i tal och skrift. Körkort för personbil är ett krav.

Information om tjänsten

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid, med tillträde enligt överenskommelse samt löne- och anställningsvillkor enligt avtal.

Vi arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se varje persons kompetens och därigenom motverka diskriminering.

Kontaktpersoner

Lokal samordnare på avdelningen,
Ronny Svensson: 070-576 60 95 HR-Generalist Förbundskontoret,
Cecilia Bergström: 08-786 81 34 Bakgrundskontroll kommer genomföras på slutkandidaten.

Senaste ansökningsdag är den 9 augusti. Under ansökningsperioden kommer rekryteringsprocessen vara vilande, vi kommer ej att tillämpa löpande urval.

Varmt välkommen med din ansökan innehållande CV och personligt brev.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
IF Metall organiserar anställda inom verkstads-, bil- och kemiindustrin, gruvor, läkemedelsföretag och tvätterier, och har över 300 000 medlemmar på 13 000 arbetsplatser runt om i Sverige. Omkring 21 procent av medlemmarna är kvinnor. IF Metall har en feministisk syn och verkar för rättvisa, jämlikhet och jämställdhet.
+ Läs mer om företaget

Inga fler jobb från If Metall tillgängliga

Inga fler liknande jobb tillgängliga