Försvarsmakten · Publicerad 29 aug

Lapplandsjägargruppen söker Yrkesinformatör:
Lapplandsjägargruppen i Kiruna lyder under Norrbottens Regemente (I 19). Vi utbildar och vidmakthåller två st Hemvärnsbataljoner, Lapplandsjägarbataljonen samt Gränsjägarbataljonen. Vi genomför egen GU (Grund Utbildning) i Kiruna.

Vi ser gärna att du som söker är öppen, självgående och flexibel som gärna arbetar i grupp lika väl som självständigt. Tjänsten innebär mycket resande inom kommunerna i vårt arbetsområde; Kiruna, Gällivare, Pajala, Kalix, Överkalix, Haparanda och Övertorneå. Huvuduppgiften är att informerar och rekryterar vid skolor, arbetsförmedlingar, mässor och event under ledning av rekryteringsansvarig vid Lapplandjägargruppen.

Placering av befattningen som Yrkesinformatör vid Lapplandsjägargruppens stab i Kiruna.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
 • Genomför information om Försvarsmaktens verksamhet i skolor, arbetsförmedlingen, mässor och event m.m.
 • Rekrytera personal till Försvarsmaktens Heltid/Deltids tjänster
 • Ansvara för informations- och marknadsföringsmaterial samt viss produktion av texter och bilder för webb och Facebook.
 • Tjänstgöra vid Totalförsvarets Rekryteringsmyndighet (TRM) i Stockholm någon gång per år som Yrkesinformatör
Kvalifikationer:
 • Svensk medborgare
 • Genomförd värnplikt alternativt Grundläggande Militär Utbildning (GMU) eller motsvarande
 • B-körkort
Meriterande kvalifikationer:
 • Tidigare erfarenhet av information eller rekryteringsarbete
 • Arbetar eller har tidigare arbetat inom Försvarsmakten
Personliga egenskaper:
 • God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift
 • God datavana i Microsoft Office program (Word, Excel och Power Point)
 • Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.
Upplysningar om tjänsten kan lämnas av:
Stefan Sahlin, Lapplandsjägargruppen via mail: stefan.sahlin@mil.se mobil: 070-342 01 72.

Fackliga representanter:
SACO, Ann Nilsson
SEKO, Margareta Ryding
OFR-O, Håkan Jansson
Försvarsförbundet, Annelie Forshage
Samtliga kan nås via FM växel: 0921-34 80 00

Övrigt:
Anställningsform: Anställningen sker utifrån försvarsmaktens kollektivavtal för anställning av gruppbefäl, soldater och sjömän (GSS/K).
Visstidsanställning, tom 2017-10-25, med möjlighet till förlängning intill 22 mån total anställningstid.
Tjänsten kräver viss kvälls- och helgtjänstgöring.
Arbetsort: Kiruna
Beräknat startdatum/tillträde: 2016-10-25
Lön: Enligt avtal

Sista ansökningsdag:
Välkommen med din ansökan senast 2016-10-02. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Norrbottens regemente I 19 är ett av Sveriges största regementen med verksamhet från Kiruna i norr till Härnösand i söder. I 19 ansvarar bland annat för att rekrytera och utbilda soldater till två mekaniserade bataljoner och en jägarbataljon. I 19 har uppdraget att utveckla jägarförmågan inom armén och vinterförmågan inom Försvarsmakten. Vid regementet finns en brigadstab med uppgift att leda delar av arméns förband under kris och krig, samt staben för Militärregion Nord, som ansvarar för markterritoriell ledning i de fyra nordliga länen. Vid I 19 finns också sju hemvärnsbataljoner och flera stödfunktioner.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund där såväl professionell utveckling som personlig hälsa ryms. Vi erbjuder många interna karriärmöjligheter, friskvårdsmöjligheter och en bra balans mellan arbete och privat. Öppenhet, resultat och ansvar är våra ledord.

Försvarsmakten vill ta tillvara de kvaliteter som en mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Läs mer på www.forsvarsmakten.se

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga