Trafikverket · Publicerad 18 feb

Som medarbetare i Sveriges största beställarorganisation inom underhåll av väg och järnväg har du stor möjlighet att bidra till anläggningsbranschens och samhällets utveckling. Verksamhetsområde Underhåll ansvarar för att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet genom upphandling, styrning och uppföljning av underhållskontrakt. Genom en blandning av traditionella och nya, innovativa metoder skapar vi grunden för både företagens godstransporter och miljoner människors resande, varje dag, året om. Verksamhetsområdet har ungefär 900 medarbetare och en omsättning på cirka 19 miljarder kronor.
Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Arbetsuppgifter
I rollen som förvaltare för järnvägsanläggningen arbetar du med uppföljningar och analyser för att kunna prioritera och planera rätt åtgärder på spåranläggningen. Du medverkar vid framtagande av strategier och långsiktiga planer för förebyggande underhåll och utbyten inom ett antal teknikområden. Du har ett stort kontaktnät till ditt förfogande som hjälper dig med tillståndsbedömningen och ger underlag för olika underhållsbeslut. Du verkar lokalt, men ingår i en nationell arbetsgrupp.

Kvalifikationer
Vi söker dig som
  • har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 300 hp (200p) med relevant teknisk inriktning eller annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har några års erfarenhet av arbete inom underhåll eller nybyggnation på järnväg inom aktuellt tekniskt område
  • har viss erfarenhet av förändringsledning
  • har dokumenterad erfarenhet avseende att kunna analysera och dra slutsatser utifrån helhetsperspektiv
  • har goda kunskaper i Officepaketet
Det är meriterande om du
  • har erfarenhet av ekonomiska kalkyler, såsom t ex LCC (Life cycle cost)
För att lyckas i rollen som förvaltare järnvägsanläggning spår drivs du av att leverera resultat som bidrar till att organisationen når sina mål och skapar nytta. Du har god problemlösningsförmåga som gör att du identifierar problem och utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv. Stora kontaktnät och behov av att söka svar hos andra ställer krav på att du är en god relationsbyggare som bygger nya nätverk och vårdar befintliga.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-03-10

Upplysningar

Rekryterande chef Jonas Larsson
0101231667

SACO Jonas Sjöholm
0101238380

ST Stefan Kratz
0101241783

SEKO Urban Haglund
0101241702
+ Läs mer om jobbet

Inga fler liknande jobb tillgängliga