Trafikverket · Publicerad 18 feb

Verksamhetsområde Planering svarar för planeringen av trafik och av åtgärder i den statliga infrastrukturen vad gäller väg och järnväg samt långsiktigt även för sjö- och luftfart. Här ligger ansvaret för att verka för att de transportpolitiska målen för tillgänglighet, säkerhet, miljö och hälsa uppnås. Vi på Planering är huvudingången till Trafikverket för medborgare, näringsliv, samarbetspartners och avtalskunder.
Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Arbetsuppgifter
Vill du ha en viktig roll i att arbete med att skapa tillgänglighet och ett närmare Sverige?

Vägfärjorna är en viktig del i Sveriges transportsystem. I tjänsten kommer du att tillsammans med Färjerederiet utforma färjetrafiken utifrån vår roll som samhällsutvecklare. I arbetet ingår även frågor gällande miljö och hållbarhet samt beställning av isvägar.

Tjänsten som Nationell planerare har inriktning vägfärja och sjöfart. Den huvudsakliga arbetsuppgiften är att vara samordnande beställare av färjetrafik mot Trafikverkets eget färjerederi. Beställningarna baseras på behovet av trafik enligt fastställda kriterier. I arbetet kommer du tillsammans med andra att utvärdera kriterierna vid behov för att skapa ännu bättre förutsättningar för trafikering.

I tjänsten ingår utvecklingsarbete kring beställarrollen och kontakt med rederiet och andra intressenter i olika typer av frågor. Det kan också innebära att stötta i andra sjöfartsfrågor vid behov. Tjänsten kan även innehålla arbete med forskningsfrågor i forskningsområdet sjöfart.

Kvalifikationer
Vi söker dig som
  • har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p) med inriktning samhällsbyggnad, infrastruktur eller sjöbefäl, alternativt har du annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har relevant kunskap om sjöfartsfrågor
  • har goda kunskaper i svenska både vad gäller tal och skrift
Det är meriterande om du
  • har tidigare erfarenhet av arbete med ekonomisk uppföljning
För att lyckas i rollen bör du ha en god samarbetsförmåga det vill säga att du arbetar för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt. Du ser till hela organisationen och delar med dig av den information som behövs för att nå önskade resultat Du har en affärsmässighet som gör att du ständigt ser till organisationens bästa. Du skapar strategier, prioriterar och använder resurser på ett sätt som skapar mervärde. Som person är du initiativtagande och självständigt ser vad som behöver göras och agerar därefter. Det är även av vikt att du har en god problemlösningsförmåga som visar sig genom att du identifierar problem och utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-03-10

Upplysningar

Rekryterande chef Karin Bergenås
0101242065

SEKO Charlotte Olsson
0101231103

SACO Peter Johansson
0101235928

ST Jerk Wiktorsson
0101231104
+ Läs mer om jobbet

Inga fler liknande jobb tillgängliga