Trafikverket · Publicerad 18 feb

Som medarbetare i Sveriges största beställarorganisation inom underhåll av väg och järnväg har du stor möjlighet att bidra till anläggningsbranschens och samhällets utveckling. Verksamhetsområde Underhåll ansvarar för att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet genom upphandling, styrning och uppföljning av underhållskontrakt. Genom en blandning av traditionella och nya, innovativa metoder skapar vi grunden för både företagens godstransporter och miljoner människors resande, varje dag, året om. Verksamhetsområdet har ungefär 900 medarbetare och en omsättning på cirka 19 miljarder kronor.
Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Arbetsuppgifter
I rollen som projektingenjör infrateknik arbetar du tillsammans med våra projektledare inom underhåll av elanläggningar på vårt vägnät. I rollen stöttar du projektledarna med bland annat planering och uppföljning av tid, kostnad, risker, kvalitet och arbetsmiljö. Du ansvarar för huvuddelen av administrationen i projekten och bidrar med struktur i arbetet. Som projektingenjör bistår du även projektledarna i interna och externa kontakter med exempelvis kommuner, entreprenörer, byggledare och allmänhet. När du har blivit varm i kläderna i rollen kan du komma att driva vissa delar självständigt inom ett projekt och även leda vissa mindre projekt i sin helhet.

Kvalifikationer
Vi söker dig som
  • har universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p) med teknisk inriktning, gärna med inriktning mot elanläggningar, alternativt motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt som vi bedömer likvärdiga
  • har god förmåga att sätta dig in i datorsystem och är en van användare av Officepaketet
  • har goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift
  • har körkort för personbil
Det är meriterande om du
  • har erfarenhet av att arbeta i projekt
  • har arbetat med ekonomi-, risk- och resultatuppföljning
  • har erfarenhet från underhåll och/eller byggande av elanläggningar
  • har arbetat i drift- och underhållssystemet Maximo
För att lyckas i rollen som projektingenjör infrateknik har du god samarbetsförmåga och arbetar för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt. Du ser till hela organisationen och delar med dig av den information som behövs för att nå önskade resultat. Vidare är du initiativtagande och självständigt ser vad som behöver göras och agerar därefter. Du har god problemlösningsförmåga som gör att du identifierar problem och utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-03-10

Upplysningar

Rekryterande chef Catarina Johansson
0101238425

SACO Jonas Sjöholm
0101238380

ST Stefan Kratz
0101241783

SEKO Urban Haglund
0101241702
+ Läs mer om jobbet