Trafikverket · Publicerad 18 feb

Som medarbetare i Sveriges största beställarorganisation inom underhåll av väg och järnväg har du stor möjlighet att bidra till anläggningsbranschens och samhällets utveckling. Verksamhetsområde Underhåll ansvarar för att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet genom upphandling, styrning och uppföljning av underhållskontrakt. Genom en blandning av traditionella och nya, innovativa metoder skapar vi grunden för både företagens godstransporter och miljoner människors resande, varje dag, året om. Verksamhetsområdet har ungefär 900 medarbetare och en omsättning på cirka 19 miljarder kronor.
Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Arbetsuppgifter
I rollen som projektingenjör beläggning biträder du en eller flera projektledare inom områdena beläggning och vägmarkering. I arbetsuppgifterna ingår att vara projektledarens stöd i planering, administration och uppföljning avseende tid, kostnad, innehåll, risker, resurser, kvalitet, säkerhet, miljö och arbetsmiljö. Samarbetsförmågan men också förmågan att arbeta självständigt är av stor betydelse. Projektingenjören ska bistå projektledaren i interna och externa kontakter varför vi ställer stora krav på kommunikativ förmåga.

Vidare kommer projektingenjören medverka vid bl.a. byggmöten samt ta fram underlag för att följa upp leveransen från entreprenör.

Kvalifikationer
Vi söker dig som
  • har en teknisk universitets- eller högskoleutbildning om minst 180 hp (120 p) med inriktning mot väg/bygg/industri eller annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har körkort för personbil
  • har goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift
Det är meriterande om du
  • har erfarenhet från beläggningsbranschen
  • har erfarenhet av att driva projekt och har arbetat med ekonomi-, risk- och resultatuppföljning
  • har erfarenhet från underhåll och/eller byggande av väg
För att lyckas i rollen som projektingenjör är du analytisk och initiativtagande i ditt arbete. Då du har mycket kontakter internt och externt krävs att du har god samarbetsförmåga samt god kommunikativ förmåga både muntligt och skriftligt. Du ska också vara strukturerad i ditt arbete

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-03-10

Upplysningar

Rekryterande chef Torbjörn Axelsson
0101238086

SACO Jonas Sjöholm
0101238380

ST Stefan Kratz
0101241783

SEKO Urban Haglund
0101241702
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
10 mars
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Underkategori
Ingenjör