Trafikverket · Publicerad 6 dec

Verksamhetsområde Planering svarar för planeringen av trafik och av åtgärder i den statliga infrastrukturen vad gäller väg och järnväg samt långsiktigt även för sjö- och luftfart. Här ligger ansvaret för att verka för att de transportpolitiska målen för tillgänglighet, säkerhet, miljö och hälsa uppnås. Vi på Planering är huvudingången till Trafikverket för medborgare, näringsliv, samarbetspartners och avtalskunder.
Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Arbetsuppgifter
Som strategisk planerare ingår du i en grupp på fem personer där ni tillsammans arbetar med uppgifter som varierar över tid. Gruppens gemensamma uppdrag är att förvalta, utveckla och avgränsa Trafikverkets strategiska vägnät. I rollen som strategisk planerare tar du fram planeringsunderlag som används i såväl lång- som kortsiktig planering i syfte att uppnå ett hållbart och effektivt transportsystem.

Din uppgift är att genomföra utredningar, delta i och leda projekt samt arbeta med utveckling av arbetssätt. Exempel på områden som vi arbetar inom just nu där du kan komma att delta är att peka ut omledningsvägar och sårbara punkter i vägnätet, ta fram servicenivåer för trafikledning samt arbetsuppgifter inom området rätt väghållaransvar.

I flera projekt samarbetare vi med Trafikverkets regioner och andra verksamhetsområden och i din roll agerar du också kunskapsstöd till Trafikverkets regioner.

Remisser och regeringsuppdrag inom området kan förekomma.

Kvalifikationer
Vi söker dig som
  • har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 240hp inom samhällsplanering/fysisk planering, teknik eller annan utbildning ihop med erfarenhet, som vi sammantaget bedömer likvärdig
  • har erfarenhet från att driva projekt
  • har goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift
Det är meriterande om du
  • har god kunskap om eller erfarenhet av att arbeta med strategiska vägnätsfrågor
  • har god kunskap om infrastrukturplanering samt transportsystemets funktion
Som person är du resultatinriktad, drivande och har god samarbetsförmåga. Du är kommunikativ och har förmåga att, såväl tillsammans med andra som enskilt, motivera och entusiasmera ledning och medarbetare i förändring och utveckling av verksamheten. Du är målmedveten och strukturerad, har förmåga att leda projekt och slutföra uppdrag. Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2018-12-28

Upplysningar

Rekryterande chef Anna Fällbom
0101235859

SEKO Charlotte Olsson
0101231103

SACO Peter Johansson
0101235928

ST Jerk Wiktorsson
0101231104
+ Läs mer om jobbet