Mapei AB · Publicerad 8 aug

Är du en prestigelös och analytisk lagspelare som har lätt för att se helheten? Har du arbetat som Ekonomichef / Controller eller i en liknande roll? Då kan detta vara nästa utmaning för dig. I rollen som Ekonomichef / Controller rapporterar du operativt till General Manager Mapei AB, men även funktionellt till Nordisk CFO i Norge och ni arbetar tätt tillsammans gällande rapportering, analys och kontroll inom de olika delarna i organisationen. Tjänsten är placerad i Kristinehamn. Välkommen med din ansökan redan idag!

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter

Som Ekonomichef / Controller är du ansvarig för rapportering, analys och controlling i nära samarbete med den nordiska CFO. Du kommer även att arbeta med resultat- och balansräkning, årsredovisning, kassaflöde och budgetering. Daglig redovisning inklusive rapportering till svenska myndigheter är en del av dina arbetsuppgifter. Dessutom kommer du att administrera kund- och leverantörsreskontran, implementera samt vara superuser för Microsoft Dynamics AX. Utöver detta kommer du att bistå VD och säljchefer med verktyg, KPI och kalkyler.

Du kommer att ha ett övergripande administrativt ansvar och sitta vid Mapeis logistikcenter i Kristinehamn. Från årsskiftet tillkommer inköpsrutiner i dina arbetsuppgifter då Mapei bolagiserar Sverige inom koncernen.

Din profil

Vi söker dig som har några års erfarenhet som Ekonomichef / Controller eller arbetat i en position med liknande arbetsuppgifter. Du har god erfarenhet av redovisning och god kunskap inom svensk redovisning och skatt. Det är meriterande om du har kompetensen att framställa standard rapporter och analyser. Vidare är det även meriterande om du har akademisk bakgrund, tex en civilekonomexamen eller motsvarande.

Då du kommer att svara superuser för ett affärsystem behöver du vara intresserad av IT och ha erfarenhet av IT-verktyg. Det är meriterande om du har erfarenhet av ERP system, andra typer av rapporteringsverktyg och erfarenhet av Microsoft dynamics AX, och dess implementering.

Som person har du en god analytisk förmåga samtidigt som du är du resultatfokuserad, serviceminded och har lätt för att samarbeta med andra. Det är också en fördel om du har förståelse för de olika flödena och har förståelse för produkterna. Vidare är du prestigelös samt engagerad och drivande.

Vad kan Mapei erbjuda dig?
  • En utmanande anställning i en spännade verksamhet som befinner sig i början av kraftig expansion
  • En god arbetsmiljö och en entreprenöriell anda
  • En stor internationell koncern med kort beslutsväg till ägarna
  • Möjlighet till kompetensutveckling
* Lön efter kvalifikation
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
30 sept
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Ekonomichef

Inga fler liknande jobb tillgängliga