AkzoNobel AB · Publicerad 20 aug

Responsibility

På Akzo Nobel Functional Chemicals AB i Kvarntorp i Kumla kommun produceras kelatbildare och mikronäringsämnen med järn, som ges till skördar på jordar med höga pH-värden. Vi producerar två typer av kemikalier, dels kelatbildare, som framför allt säljs till massaindustrin, och dels mikronäringsämnen, som säljs över hela världen. På båda produkterna är vi den största producenten i världen. Kelatbildare är kemikalier som bland annat används av pappersindustrin i samband med väteperoxidblekning av massa, kelatbildare binder upp metalljonerna i pappersmassan för att minska förbrukningen av blekkemikalier i bleksteget. Mikronäringsämnen gör det möjligt för växterna att ta upp spårämnen och på sätt får man en friskare växt som ger större fruktskörd.

Nu söker vi en processingenjör till vår verksamhet i Kvarntorp som ligger i närheten av Kumla strax utanför Örebro.

Ansvarsområden
 • Ansvar för den produktionstekniska och processtekniska funktionen hos anläggningen. Har huvudansvaret vid så kallad "trouble- shooting" av processtekniken.
 • Ansvarar tillsammans med produktionsledare för att ta fram av driftinstruktioner samt utveckling/förbättring och underhåll.
 • Ansvarar för att lämna uppdateringsunderlag till kontrolltekniker.
 • Deltar i riskbedömningar i "processmodifierings-grupperna" och tar fram underlag för riskbedömning, samt deltar i riskanalyser och säkerställer att åtgärder från riskanalyser görs i tid enligt plan.
 • Processoptimering och att leda denna mot effektivare resursutnyttjande
 • Processutbildning av operatörer och viss utbildning för underhållspersonal
 • Aktivt utöva ledarskap för att öka säkerheten på fabriken och ha konstruktiv dialog med anställda för att säkra att våra säkerhetsrutiner följs.
Job requirements/Candidate profile
 • Civilingenjörsutbildning inom processteknik/kemiteknik eller motsvarande erfarenhet/kompetens inom området
 • Det är meriterande om du arbetat i en liknande roll, gärna som tidigare processingenjör/produktionsingenjör och/eller har tidigare erfarenhet av processindustrin
 • Du kan hantera att arbeta i en miljö med höga säkerhets- och leveranskrav.
 • Erfarenhet av Lean/Sex Sigma eller andra produktionssystem samt projekt
 • God engelska och svenska, i tal och skrift
För att vara framgångsrik i denna roll krävs att du är initiativkraftig och drivs av att lösa problem och söka förbättring och utveckling, både på egen hand och tillsammans med andra. Du har en god analytisk förmåga och ett proaktivt arbetssätt. Du har ett stort fokus på säkerhet och arbetsmiljö.

Vidare önskar vi att du är noggrann, flexibel och målfokuserad samt tvekar inte att ta de kontakter som krävs för att driva uppdrag och projekt framåt. Vi arbetar med högt säkerhetstänk är du en förebild inom detta och inspirerar kollegor. Då du kommer att arbeta både självständigt och i team så är samarbetsförmågan viktig och att du tar initiativ till "Best practice" Självfallet lever du upp till och motiveras av våra värderingar: kunden i fokus, uppfylla våra åtaganden, passion för att vara bäst och arbeta i team.

Additional information

Detta är en tillsvidareanställning på heltid och placerad i Kvarntorp. Vänligen ansök via vårt rekryteringsverktyg med cv och personligt brev. Vi tar inte emot ansökningar via mail. Om du behöver hjälp vänligen kontakta Recruiting.se@akzonobel.com, vänligen notera att ansökningar behandlas efter semesterperioden.

För mer information om tjänsten, vänligen kontakta Robert Stranne, PQC Manager +46702315910

För mer information om rekryteringsprocessen, vänligen kontakta Hugo Jobring, Talent Resourcing Partner +46709577 361

För fackliga frågor:

Ledarna: Bengt Andersson 019-58 54 03

Som ett led i vårt arbete för en drogfri arbetsmiljö drogtestar vi alla nyanställda

Mer om företaget

AkzoNobel Functional Chemicals består av ett stort antal vitt skilda verksamheter som tillverkar en mängd kemiska mellanråvaror, prestationskemikalier och konsumentprodukter. Våra fabriker finns över hela världen och producerar bland annat cellulosaderivat, kelater, etylenaminer, mikronäringsämnen, organiska peroxider, polysulfider, salt och svalvelprodukter. Det är kemikalier som exempelvis kan användas i tvättmedel, vinyl, bildelar, jordbruksprodukter, läkemedel, livsmedel, tapetlim, plastpåsar och kosmetika.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
AkzoNobel creates everyday essentials to make people's lives more liveable and inspiring. As a leading global paints and coatings company and a major producer of specialty chemicals, we supply essential ingredients, essential protection and essential color to industries and consumers worldwide. Backed by a pioneering heritage, our innovative products and sustainable technologies are designed to meet the growing demands of our fast-changing planet, while making life easier. Headquartered in Amsterdam, the Netherlands, we have approximately 45,000 people in around 80 countries, while our portfolio includes well-known brands such as Dulux, Sikkens, International, Interpon and Eka. Consistently ranked as a leader in sustainability, we are dedicated to energizing cities and communities while creating a protected, colorful world where life is improved by what we do.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
30 sept
Ort
Kumla
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Teknik & Ingenjör
Visa var

Inga fler liknande jobb tillgängliga