AkzoNobel AB · Publicerad 19 sept

På Akzo Nobel Functional Chemicals AB i Kvarntorp i Kumla kommun produceras kelatbildare och mikronäringsämnen med järn, som ges till skördar på jordar med höga pH-värden. Vi producerar två typer av kemikalier, dels kelatbildare, som framför allt säljs till massaindustrin, och dels mikronäringsämnen, som säljs över hela världen. På båda produkterna är vi den största producenten i världen. Kelatbildare är kemikalier som bland annat används av pappersindustrin i samband med väteperoxidblekning av massa, kelatbildare binder upp metalljonerna i pappersmassan för att minska förbrukningen av blekkemikalier i bleksteget. Mikronäringsämnen gör det möjligt för växterna att ta upp spårämnen och på sätt får man en friskare växt som ger större fruktskörd.

Om tjänsten
Vi söker nu en produktionsingenjör till vår verksamhet , som produktionsingenjör på vår site arbetar du med ständiga förbättringar inom vår verksamhet, du ger teknisk expertis inom den dagliga verksamheten samt utvärderar produktionsdataförlust och säkerställer fullständighet och kvaliteten på produktionen. Du fungerar också som en extra resurs för produktionschefen vid dennes frånvaro.
  • Uppdatering av driftsinstruktioner samt ser till att de överensstämmer med verkligheten och standarder samt upprättar driftinstruktioner där behov finns.
  • Utfärdar arbetstillstånd och ansvarar för att arbeten kan utföras säkert.
  • Tillhandahållar ledning för operatörerna i problemlösning med hjälp av förenklade grundorsaksanalyser.
  • Säkerställa kvaliteten, samt övervaka och validera uppgifter inom Asset ulitization management och därmed ansvara för att säkerställa fördelningen av produktionsvinster/förluster i verksamheten samt ansvar för att kategorier och faktorer är korrekta och fullständiga.
  • First line support till operatörer inom teknik och teknologi samt kontaktperson inom djupare expertis där det behövs.
Job requirements/Candidate profile
  • Högskole- eller civilingenjörsutbildning inom produktion/process/kemiteknik, har du även dokumenterad erfarenhet av att arbeta inom samma område är detta meriterande.
  • Ett stort intresse för processindustrin och produktionsteknik.
  • Ett stort intresse för arbete kring Säkerhet och Miljö.
  • Flytande kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift


Vi har ett ständigt fokus på HSE-arbete och vill att du tar en aktiv del i detta arbete genom att kontinuerligt sträva efter att förbättra din och dina kollegors arbetsmiljö. Vi arbetar även med ständig kompetensutveckling och tror att du är en person som vill utveckla dig inom vår organisation. För att vara framgångsrik i denna roll krävs att du har ett stort intresse för kemiteknik och processindustrin. Som person är du noggrann och drivs av att lösa problem samt söka förbättring och utveckling. Vi har ett öppet klimat mot varandra och för att du ska trivas ser vi att du även är en social person.


Självfallet lever du upp till och motiveras av våra värderingar: kunden i fokus, uppfylla våra åtaganden, passion för att vara bäst och arbeta i team.


Vad kan AkzoNobel erbjuda dig?

Om du delar våra värderingar och mål, kan vi ge dig en karriär där dina kunskaper och ambitioner uppmärksammas och belönas. Du kommer att arbeta i en internationell miljö med många möjligheter att utvecklas – både personligt och yrkesmässigt. Du kommer att erbjudas givande och utmanande projekt som vidgar dina sinnen och utmanar din företagsamhet. Du kommer att arbeta med likasinnade som delar din inställning och entusiasm. Genom att arbeta med AkzoNobel kommer du även att hjälpa oss att nå vår ambition – att bli förstahandsvalet för kunder, aktieägare och medarbetare över hela världen.


Ytterligare information

Detta är en tillsvidareanställning på heltid och placerad i Kvarntorp. Vänligen ansök via vårt rekryteringsverktyg med cv och personligt brev. Vi tar inte emot ansökningar via mail. Om du behöver hjälp vänligen kontakta TalentResourcing.SE@akzonobel.com


För mer information om tjänsten, vänligen kontakta sitechef, Adis Redzovic +46731429623


För mer information om rekryteringsprocessen: Vänligen kontakta Hugo Jobring Talent Resourcing Partner +46709577361


För fackliga frågor:


Ledarna: Arne Jansson, regional ombud: 08 598 99 124


Unionen: Mathias Lindkvist +4619585422


Mer om företaget

Inom AkzoNobel är vi 45 000 engagerade medarbetare som tillsammans skapar förutsättningar för god livskvalitet och en inspirerande vardag. Vi är ett ledande globalt färgföretag och en stor producent av specialkemikalier som förser företag och konsumenter världen över med såväl färg och ytskydd, som ingredienser till viktiga vardagsprodukter. Idag är vi verksamma i över 80 länder och vårt huvudkontor ligger i Amsterdam, Nederländerna. Våra innovativa produkter bär på en stolt historia och är skapade för att göra livet enklare för människor i en snabbt föränderlig värld. Bland våra välkända varumärken finns Eka, International, Cuprinol, Jozo och Nordsjö. Vi rankas återkommande som ett av de ledande företagen inom hållbarhet i vår bransch och drivs av att bidra till välmående städer och levande samhällen genom att skapa en färgstark och trygg värld där livet blir bättre genom det vi gör.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
AkzoNobel creates everyday essentials to make people's lives more liveable and inspiring. As a leading global paints and coatings company and a major producer of specialty chemicals, we supply essential ingredients, essential protection and essential color to industries and consumers worldwide. Backed by a pioneering heritage, our innovative products and sustainable technologies are designed to meet the growing demands of our fast-changing planet, while making life easier. Headquartered in Amsterdam, the Netherlands, we have approximately 45,000 people in around 80 countries, while our portfolio includes well-known brands such as Dulux, Sikkens, International, Interpon and Eka. Consistently ranked as a leader in sustainability, we are dedicated to energizing cities and communities while creating a protected, colorful world where life is improved by what we do.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
Idag
Ort
Kumla
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Teknik & Ingenjör