Landskrona stad · Publicerad 9 nov

Individ- och familjeförvaltningen söker en arbetsmarknadscoach till PRIO* som vill vara med och fortsätta utveckla arbetet med att införskaffa och matcha praktikplatser till nyanlända ungdomar i åldrarna 16 till 25. Du kommer att ansvara för praktikplatsanskaffning inom offentlig-, privat- och ideell sektor. Stort fokus ligger på att ha ett nära samarbete och dialog med det lokala näringslivet, arbetsgivare, Arbetsförmedlingen och stadens förvaltningar. Du arbetar även med mottagande av ungdomar, kartläggning och matchning mot praktikplatser samt stöttar och motiverar ungdomarna i individuella samtal till att utvecklas och komma närmare arbetsmarknaden.

I rollen ingår även administrativa arbetsuppgifter såsom dokumentation, kvalitetssäkring genom bland annat risk- och konsekvensanalyser samt uppföljning av platser.

*ESF-projektet PRIO Landskrona har drivits i Landskorna stad sedan juli 2017 och var ett 2,5 år långt arbetsmarknadsprojekt med målet att få in fler ungdomar på arbetsmarknaden. Idag är PRIO en del av Individ- och familjeförvaltningens verksamheter för barn och unga. Du är engagerad, kommunikativ och brinner för att få ungdomar till utbildning, arbete eller praktik och ge dem kunskap och förståelse för hur den svenska arbetsmarknaden fungerar. Detta ställer krav på att du har goda kunskaper om målgruppen och samhälls- och arbetsmarknadspolitiska frågor.

Då du självständigt driver arbetet med praktikanskaffning krävs det att du är ansvarstagande, målmedveten och känner dig trygg med att fatta beslut inom ramen för ditt uppdrag. Du har erfarenhet av kontaktskapande och relationsbyggande arbete i syfte att skapa och upprätthålla goda relationer till flera olika samverkanspartners. Ett brett upparbetat kontaktnät inom näringslivet, offentlig sektor, ideella sektorn m.fl. kommer vara behjälpligt i ditt arbete.

Vi ser gärna att du har någon form av adekvat avslutad högskoleutbildning. Erfarenhet av praktikanskaffning är ett krav. Det är meriterande om du har förståelse för Arbetsförmedlingens uppdrag.

Du kommunicerar väl med andra i tal och skrift på både svenska och har god datorvana i Officepaktet. Det är meriterande om du är flerspråkig.

Körkort är ett krav för tjänsten.
+ Läs mer om jobbet
Om arbetsplatsen
I Landskrona stad arbetar vi efter vår värdegrund BRA, där B står för bemötande, R för resultat och A för ansvar. BRA är fundamentet som alla våra medarbetare bär med sig i sitt arbete och sina möten med kommuninvånare, kollegor, myndigheter och andra aktörer. Trivs du med att arbeta i en flexibel och självständig roll där ingen dag är den andra lik? Tycker du om att nätverka och beskriver du dig som en social person som har lätt för att ta kontakt med andra? Då kan rollen som arbetsmarknadscoach vara något för dig! VÄLKOMMEN TILL OSS! Individ- och familjeförvaltningen arbetar med socialt arbete riktat till barn, unga, vuxna och familj inom socialtjänstens olika områden. Förvaltningen har en målgruppsinriktad organisation bestående av två stora verksamhetsområden; ett för Barn och Unga och ett för Vuxna. Utöver detta finns ett centralt förvaltningskontor bestående av två avdelningar där vi bl.a. samlat våra olika specialistfunktioner, nämndadministration och ekonomi.
+ Läs mer om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga