Lerums kommun · Publicerad 7 okt 2021

Om arbetsplatsen
Lerums gymnasium ska vara en av regionens mest attraktiva gymnasieskolor och ett självklart alternativ för ungdomarna i Lerum. Vi söker nu dig som tillsammans med elever, medarbetare och skolledning vill vara med i det arbetet. Med sina ca 1350 elever är Lerums gymnasium en attraktiv och populär skola med en stark värdegrund som fokuserar på trygghet, närvaro och utmaningar. Skolan kännetecknas av bredd och spets. Vi har nio nationella program, gymnasiesärskola och IM, uppdelad i fem skolenheter som var och en leds av en rektor. Skolan har också en administrativ chef och en verksamhetschef för samordning. Lärarna är organiserade i arbetslag runt eleverna på de olika programmen. Gymnasiet ligger i en fantastisk miljö, med ett grönt parkområde, alldeles intill Säveån, bara några minuters promenad från Lerums centrum och tågstation.

Arbetsuppgifter
Vi söker nu en rektor till Skolenhet 4. Enheten innehåller Estetiska programmet, Gymnasiesärskolan samt personalansvar för gymnasiets elevhälsopersonal. Du ansvarar för elever och personal inom din skolenhet. Tillsammans med övriga rektorer, administrativ chef och verksamhetschef ansvarar du också för att leda och utveckla hela Lerums gymnasium. Allt med elevernas lärande och utveckling i fokus.

Kvalifikationer
Vi söker dig som; Har intresse och erfarenhet av utvecklingsarbete. Har förmåga att skapa ett gott klimat och som arbetar relationsbaserat. Har en helhetssyn på lärande med eleven i centrum. Du är en coachande och tillitsfull ledare som skapar engagemang och delaktighet hos dina medarbetare. Du har en pedagogisk högskoleutbildning. Som ledare är du mål- och resultatstyrd, tydlig och strategisk och har lätt för att prioritera mellan olika arbetsuppgifter. Som person är du strukturerad, trygg i dig själv och tar ansvar. Genomgången eller påbörjad rektorsutbildning är meriterande. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Välkommen med din ansökan!

Övrigt
Kommunens vision lyfter fram ledorden hållbarhet, kreativitet och inflytande vilket genomsyrar vårt arbete. Vi är cirka 3 000 medarbetare som tillsammans jobbar för att erbjuda god service och skapa välfärd för kommunens cirka 42 000 invånare. Vi tror att våra olikheter berikar och utvecklar individen, verksamheten och samhället positivt. Som arbetsgivare arbetar Lerums kommun aktivt för jämställdhet och mångfald och mot all form av diskriminering och kränkande särbehandling. Vi vill främja en god arbetsmiljö där det går att kombinera arbete, föräldraskap och fritid. Vi erbjuder förmåner så som friskvård och personalvårdprogram. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen ber vi dig skicka in din ansökan via den här länken, och inte via e-post eller pappersformat. Varmt välkommen med din ansökan! Inför den här rekryteringen har vi redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda. Vi undanber oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.
+ Läs mer om jobbet

Inga fler jobb från Lerums kommun tillgängliga

Inga fler liknande jobb tillgängliga