Försvarsmakten · Publicerad 5 dec 2019

Är du intresserad av tekniskt arbete? Vill du vara med och öka försvarsmaktens operativa förmåga? I så fall har vi en plats för dig - tillsammans gör vi tekniskt underhåll på JAS39 samt all dess kringutrustning.

Arbetsuppgifter

Som säkmattekniker genomför du förebyggande och planerat underhåll på flygburen säkerhetsutrustning som hjälmar, flytvästar, isolerdräkter, nödutrustningspackar, radioapparater mm. Då utrustningen gått sönder genomförs avhjälpande underhåll i form av reparationer. Du tillpassar utrustningen till nya piloter och besättningsmedlemmar. Som anställd i försvarsmakten deltar du i en insatsorganisation där fortlöpande utbildningar, militära övningar och fysisk träning ses som en naturlig del i ditt arbete.

Kvalifikationer/Krav
 • Civil
 • Svenskt medborgarskap
 • Godkänd säkerhetsprövning
 • Körkort lägst klass B
 • Fysiska krav finns för att kunna medverka vid insats och för att kunna krigsplaceras
 • Vara beredd att genomföra internationell insats då Försvarmaktens anställda har den skyldigheten reglerad i sina anställningskontrakt
Meriterande kvalifikationer
 • Även om den som anställs kommer att utbildas för tjänsten, är tekniskt gymnasium eller motsvarande utbildning med teknisk inriktning meriterande
 • Stor vikt läggs vid personliga egenskaper
 • Hållbar i organisationen. ( bedömning om förutsättningar för en längre tids anställning i försvarsmakten)
Personliga egenskaper

För säkmattekniker är det viktigt att man är kvalitetsmedveten, tekniskt intresserad och strukturerad då tjänsten ställer höga krav på säkerhet och problemlösning. Då vi ofta löser uppgifter tillsammans med andra ställer tjänsten också höga krav på flexibilitet och förmågan att samarbeta med andra.

Övrigt
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning (för ej redan anställda i försvarsmakten)
 • Typ av befattning: Civil
 • Omfattning: 100%
 • Arbetsort: F7 Såtenäs
 • Tillträde feb/mars 2020 eller enligt överenskommelse.
Förfrågningar om befattningen eller rekryteringsprocessen kan ställas till Plutonchef Lt Johan Stridh 0510-478637

Fackliga representanter: Nås via Växel 0510-477000

Officersförbundet OFR/O Jan Möller

Försvarsförbundet OFR/S Per Gunnarsson

SACO Ulf Svensson

SEKO Kurt Ragnarsson

Välkommen med din ansökan senast 2020-01-05. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

1.Flygunderhållsenheten är den enhet som sköter förebyggande och avhjälpande underhåll på våra Gripenflygplan, samt all den underhållsutrustning som hör till flygplanen. Vi sköter även den dagliga flygtjänsten med klargöring och beredskapshållning. Våra uppgifter är främst riktade nationellt men även internationella uppdrag kan förekomma.1.Flygunderhållsenheten består av en enhetsledning samt 11. och 12.Flygunderhållskompaniet. Varje flygunderhållskompani indelas i en kompaniledning samt tre plutoner, varav säkmaterieltjänsten organiseras inom 113. Resp 123.Ammunitions- och basmaterielplutonen.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

På Skaraborgs flygflottilj, F 7, baserar två Gripendivisioner för insats och utbildning av svenska och utländska Gripenpiloter. Med Tp-84 Hercules genomför vi nationella och internationella transportinsatser. Våra radarspanings- och signalspaningsflygplan baserar på Malmen medan statsflyget baserar på Arlanda för transport av Hovet och regeringen. F 7 genomför grund- och befattningsutbildning av pliktinkallade rekryter. Vi ansvarar även för Gripensupporten i Thailand och för den svenska personalen vid det internationella transportflygsamarbetet Heavy Airlift Wing i Ungern.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Sista ansökningsdag
5 jan 2020
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
2
Yrkesområde
Teknik & Ingenjör
Visa var

Inga fler liknande jobb tillgängliga