Försvarsmakten · Publicerad 23 aug

Stridsledningsbefäl bas till Skaraborgs Flygflottilj flottiljstaben och A3

Skaraborgs Flygflottilj är en av flygvapnets insatsflottiljer. Flygflottiljen opererar JAS 39 Gripen samt Flygvapnets transport och specialflyg. Utöver detta utbildas vid flottiljen svenska och utländska flygförare mot JAS 39 Gripen. Flottiljen ansvarar även för supportgrupperna i Ungern och Thailand samt för den svenska personalen vid Heavy Airlift Wing i Ungern.

Flottiljen är lokaliserat till Såtenäs, och bedriver verksamhet vid Karlsborg, Malmen och Bromma.

A3 i Flottiljstaben stödjer C F 7 med ledning av planerade och uppkommande händelser inom främst det innevarande verksamhetsåret. Andra uppgifter inom A3 är handläggning inom områden som försvarsplanering, mobilisering, aktivering, beredskap, insatser, stöd till samhället och verksamhetssäkerhet.

Arbetsuppgifter:
Stridsledningsbefäl bas ingår i Flottiljstaben och A3. Arbetsuppgifterna innebär att vara kompetensbärare av flygbasfrågor i flottiljstaben och A3. Huvudsakliga arbetsuppgifter är samordning av flygbasfrågor samt vara behjälplig med andra förekommande uppgifter inom A3 och Flottiljstaben.

Kvalifikationer:
  • Fast anställd, kontinuerligt tjänstgörande i Försvarsmakten med accepterad internationell arbetsskyldighet.
  • Väl vitsordad tjänstgöring.
  • OR7.
  • Godkänd efter särskild säkerhetsprövning.
  • Skall med visst stöd kunna genomföra stabsarbete.
  • God erfarenhet av att arbeta i digitala stödsystem.
  • Noggrannhet och ansvarskänsla.
  • God samarbetsförmåga.
  • Du har en god förmåga att kommunicera i såväl tal som skrift på svenska och gärna även på engelska.
Meriterande:
*Goda kunskaper inom flygbasområdet eller annan kompetens som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Personliga egenskaper
Det krävs att du ser samband och kan uppfatta orsaker som påverkar verksamheten. Du har ett gott ordningssinne, har egen förmåga att strukturera uppgifter och ditt arbete samt förmåga att skapa en helhetsbild av det du gör. Du ska kunna arbeta självständigt, kunna ta egna initiativ och vara stresstålig. Som person har du hög integritet, god social förmåga och en känsla för vad som är viktigt. Du räds inte utmaningar, brinner för din uppgift och har lätt för att samarbeta. Du tycker om att ta ansvar, är tydlig och orädd. Ditt arbetssätt vittnar om god planeringsförmåga och framsynthet. Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet.

Övrigt:
Typ av befattning: Militär, OR6
Omfattning: 100%
Tillträde: snarast eller efter överenskommelse
Anställningsform: Tillsvidare
Arbetsort: Såtenäs

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av:
C A3 Annika Löfgren Lundqvist, 0510-47 71 18
Stf C A3 Henrik Alm, 0510-47 77 27

Fackliga representanter:
Officersförbundet OFR/O, Håkan Sköld, tfn 0510 - 47 77 28
SACO, Ulf Svensson, tfn 0510 - 47 74 63
Försvarsförbundet OFR/S, Per Gunnarsson, tfn 0510 - 47 77 08
SEKO, Per Andersen, tfn 0510 - 47 70 75

Sista datum för ansökan:
Välkommen med din ansökan senast 2016-10-02.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Skaraborgs flygflottilj, F 7, är ett krigsförband både vad gäller JAS 39 Gripen och transport- och specialflyg. På förbandet utbildas alla svenska Gripenpiloter samt även utländska piloter och tekniker från länder som köpt Gripen. Vi genomför nationella och internationella insatser med transport- och specialflyg (radar- och signalspaning samt statsflyget) och ansvarar också för Gripensupporten i Thailand samt för den svenska personalen vid det internationella transportflygsamarbetet Heavy Airlift Wing i Ungern.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund där såväl professionell utveckling som personlig hälsa ryms. Vi erbjuder många interna karriärmöjligheter, friskvårdsmöjligheter och en bra balans mellan arbete och privat. Öppenhet, resultat och ansvar är våra ledord.

Försvarsmakten vill ta tillvara de kvaliteter som en mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Läs mer på www.forsvarsmakten.se

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga