Frövi, Rockhammar · Publicerad 31 jan 2020

Säkerhet och hållbarhet är nyckelord inom BillerudKorsnäs, som ständigt arbetar för att utveckla och ligga i framkant inom dessa områden. Fokus är en tillbuds- och skadefri arbetsplats med en stark säkerhetskultur.

Är du en säkerhetsmedveten och erfaren ledare som gillar att ligga steget före? Skulle du beskriva dig själv som en noggrann och kvalitetsmedveten person med förmågan att entusiasmera och motivera dina kollegor? Då kan detta vara rollen för dig!

På uppdrag av BillerudKorsnäs söker AxÖ Consulting en säkerhetschef som vill leda utvecklingen mot en hållbar framtid inom BillerudKorsnäs i Frövi och Rockhammar.

Rollen är direkt underställd fabriksdirektören och ingår i företagets ledningsgrupp.

Varmt välkommen med din ansökan!

Väx med BillerudKorsnäs
BillerudKorsnäs är ett internationellt företag med stark lokal förankring. Här finns en förbättringsinriktad företagskultur som uppmuntrar individen till att tänka nytt, samarbeta, ta ansvar och skapa värde både internt och externt gentemot kunder och partners.

Som anställd på BillerudKorsnäs erbjuds du
 • En möjlighet att bidra till en mer hållbar framtid
 • Erkännande
 • Utveckling
 • Karriärmöjligheter
 • Balans mellan arbete och privatliv
 • En konkurrenskraftig nationell och regional ersättning
 • Prestationsbaserad bonus
 • En rad olika förmåner
Om tjänsten
Som säkerhetschef går du före och leder utvecklingen i Frövi och Rockhammar mot en olycksfallsfri fabrik. Inom avdelningen arbetar arbetsmiljöingenjörer, brandingenjör och risk manager. Du ansvarar för säkerhet inom egen organisation och för att leda utvecklingen inom hela bruket, i nära samarbete med övriga enheter och tillsammans med centrala funktioner inom koncernen.

BillerudKorsnäs prioriterar säkerhetsarbete varför en viktig del i ditt arbete kommer att vara att utveckla framtidens fabrik för ökad säkerhet. Detta gäller såväl den tekniska säkerheten som det individuella säkerhetsbeteendet.

Detta är en tjänst för dig som vill ha ansvar och möjlighet att påverka. Du kommer att vara kontaktperson mot externa parter, leverantörer och myndigheter gällande säkerhetsfrågor. Som säkerhetschef kommer du att bli involverad i flertalet frågor som rör fabriken och du kommer att vara en viktig part i flera projekt.
Du kommer även att ansvara för att:
 • Upprätta och underhålla företagets säkerhetsinstruktioner.
 • Kontinuerligt följa upp inträffade säkerhetsmässiga händelser och genomföra säkerhetsmässiga utredningar.
 • Utbilda och instruera personal i skyddsfrågor, leda och organisera utbildningar samt delta i skyddsronder.
 • Stödja cheferna i arbetet med hälsa och säkerhet.
I rollen som säkerhetschef kommer du att medverka vid upphandlingar, budgetering och uppföljning samt genomföra framtagning av priser och kalkyler.

Vem söker vi?
Tjänsten passar dig som är en uthållig och analytisk lagspelare som på ett naturligt sätt involverar andra i ditt arbete. I ditt ledarskap har du en ödmjuk och prestigelös attityd samtidigt som du har skinn på näsan. Du har även förmågan att lösa de problem som du ställs inför på ett systematiskt och rationellt sätt.
Du är duktig på att driva förändringsarbete samt har utmärkt kommunikativ förmåga. Att ha en naturlig fallenhet för att inspirera organisationen till en säkrare arbetsmiljö är mycket viktig.

Kvalifikationer
För att vara framgångsrik i rollen ser vi att du som söker tjänsten har dokumenterad ledarerfarenhet gärna från liknande roll inom industrin. Vi ser även att du har god kunskap om fysisk säkerhet och erfarenhet av arbete med utredningar, risk-och krishantering.
För tjänsten krävs att du talar och skriver obehindrat på svenska och engelska samt att du har mycket goda kunskaper i Office-paketet.
Om du har utbildning som diplomerad Säkerhetschef eller har en akademisk examen inom något område är det meriterande.

Ansökan och information
Urval sker löpande, vid frågor om rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Linda Axäng, AxÖ Consulting, på telefonnummer 079-340 54 42 eller via mejl linda.axang@axoconsulting.se. Alla ansökningar behandlas konfidentiellt. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper i denna rekrytering. Varmt välkommen med din ansökan senast den 3 mars 2020.
Eller vet du någon som skulle passa ännu bättre? Tipsa dem om tjänsten.

Om BillerudKorsnäs:
Tänk om du kunde gå till jobbet och bidra till en hållbar framtid? Som en ledande leverantör av förnyelsebara material och smarta lösningar till förpackningar är det vårt sätt att utmana oss själva, våra kunder och alla sorters förpackningar för att främja en hållbar framtid. Vi har en informell, förbättringsinriktad företagskultur som uppmuntrar individen till att tänka nytt, samarbeta, ta ansvar och skapa värde. BillerudKorsnäs är ett internationellt företag med stark lokal förankring som utvecklas och växer. Vill du växa med oss och utmana konventionella förpackningar för en hållbar framtid?

Som en ledande leverantör av förnyelsebara material och smarta lösningar till förpackningar är det vårt sätt att utmana oss själva, våra kunder och alla sorters förpackningar för att främja en hållbar framtid.

Sammanslagningen av företagen Billerud och Korsnäs år 2012 gör att vi idag tillsammans kan bygga vidare på mer än 150 år av samlad verksamhet och stolta traditioner inom skogsbruk och pappersindustri. Genom vår expertis, som omfattar allt från råvaror till konsumentinsikter och miljöhänsyn, kan vi frigöra potentialen inom papper och förpackningslösningar, och i förlängningen skapa värde till både företag och varumärken. Varje dag bidrar vi till att spara resurser, öka vinster och inspirera miljontals konsumenter över hela världen. Läs mer om Billerudkorsnäs billerudkorsnas.se

AxÖ Consulting AB har lång och gedigen erfarenhet från rekryterings- och konsultbranschen och har arbetat med såväl privat marknad som inom offentlig sektor. För mer information och ansökan besök: www.axoconsulting.se. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via brev eller e-post.
Varmt välkommen med din ansökan.
+ Läs mer om jobbet

Inga fler liknande jobb tillgängliga