Försvarsmakten · Publicerad 20 okt 2020

Har du erfarenhet från arbete inom flygmaterieltjänst? Är du ordningsam, van att planera, rapportera, leda samt utföra tekniska bedömningar? Är du prestationsorienterad samtidigt som du har förmåga att samarbeta med andra på ett lyhört och smidigt sätt? Nu har du chansen att söka ett utmanande och inspirerande jobb!

Om befattningen

Flygstabens Teknik- och vidmakthållandeavdelning (TVA) är Flygvapnets teknikkontor som ansvarar för att hålla samman fortsatt luftvärdighet och underhållsproduktion, modifieringsverksamhet och gemensamma tekniska frågor för alla flygmaterielsystem i Försvarsmakten. Vi söker nu en Central Planeringsingenjör (CPI) till HKP16.

I din roll som CPI HKP16 ansvarar du för central planering och ledning av flygplan- och komponentunderhåll i syfte att möta Försvarsmaktens behov av HKP16.

Du har en funktionsledande roll mot flygsystemsektioner på förband och arbetsleds av Teknisk Chef Materielsystem HKP16. Arbetet bedrivs och leds i samverkan med såväl industri, Försvarets materielverk och förband i Försvarsmakten. Internationella industrikontakter och samverkan med andra nationer/operatörer förekommer och då är arbetsspråket engelska.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
 • Uppföljning av underhållsavtal samt deltagande vid upphandling av underhållsavtal (i avtalsberedningsgrupp)
 • Budgetering och ekonomisk uppföljning, fakturahantering m.m.
 • Drift- och underhållplanering på kort och lång sikt
 • Samordna reservmaterielförsörjningen genom ledning och styrning av planeringsingenjör och materielplanerare
 • Delta i analyser av underhållsprogrammets effektivitet för flygsystemet
 • Delta och hålla i möten inom ramen för vidmakthållandet av flygsystemet
 • Remissinstans avseende Tekniska order (TO) och andra publikationer
 • Materieluppföljning inom aktuellt flygsystems driftdatasystem
 • Inmatning och uppdatering av aktuella driftuppföljningssystem
Kvalifikationer
 • Utbildad ingenjör inom området flyg/logistik alternativt motsvarande utbildning eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.
 • Erfarenhet av arbete med flygmaterieltjänst (RML V6 D/V6 A eller EASA Part M/Part145)
 • God förmåga att skriftligt rapportera och dokumentera ditt arbete.
 • Goda kunskaper i svenska och engelska, såväl i tal som i skrift
 • B-körkort
Personliga egenskaper

Vi söker dig som är ansvarsfull, strukturerad, noggrann och har ett bra ordningssinne. Du har en god social kompetens och har lätt för att ta kontakt med människor. Du ser helheten och vet vad som behöver göras, är flexibel och tar initiativ. Vi söker dig som har förmåga att arbeta i team såväl som självständigt. Du har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Det är viktigt att du är en god representant för Försvarsmakten och står bakom Försvarsmaktens värdegrund. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Meriterande
 • Erfarenhet av arbete med driftuppföljning/planering gällande flygmateriel
 • Erfarenhet av arbete med beredning och förvaltning av leverantörsavtal
 • Erfarenhet från flygmaterieltjänst inom Försvarsmakten.
 • Kunskap och behörighet inom FM förekommande flygdriftsdatasystem (GDU, Fenix, PRIO m.m.)
 • Goda kunskaper om Försvarsmaktens materielprocess
 • Kunskap om flygsystemuppbyggnad, underhållssystem och underhållsuppbyggnad
 • Familiseringskurs HKP16
Kontaktperson

Har du frågor? Kontakta Chef CTS Helikopter/Säkmat, Bo Svedevall tfn. 013-28 36 71 eller

Teknisk Chef HKP16, Johan Ölund, tfn. 013-28 33 17.

Övrigt

Tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Individuell lönesättning tillämpas. Omfattning 100 %. Befattningen innebär krav på fysisk förmåga, genomförande av tjänsteresor, internationell tjänstgöringsskyldighet samt deltagande i utbildning och övning i krigsorganisationen. Beredd att placeras i insatsorganisationen.

Arbetsort

Linköping. Resor i tjänsten förekommer med kortare eller längre tjänstgöring på annan ort såväl nationellt som internationellt.

Tillträde

Tillträde enligt överenskommelse.

Fackliga representanter

OFR/O Matz Jakobsson

OFR/S Clarence Arnstedt

SEKO Simon Uppgren

SACO Borka Medjed Hedlund

Samtliga nås via FM växel på 08-788 75 00

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2020-11-01. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Flygstabens första och största uppgift är att stödja flygvapenchefens ledning av samtliga flottiljer och skolor i flygvapnet i alla nivåer av konfliktskalan. Flygstaben utvecklar, planerar, genomför och utvärderar order och direktiv ställda av flygvapenchefen. Flygstaben består av cirka 250 medarbetare. Flygvapnet organiserar och utbildar flyg-, bas- och ledningsförband och har i uppdrag att bevaka och skydda Sveriges luftrum. Det är ett uppdrag som pågår dygnet runt, året runt, för att säkerställa Sveriges integritet. Inom flygvapnet arbetar cirka 4000 medarbetare, civila och militära.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras och att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga