Försvarsmakten · Publicerad 14 feb 2020

Är du intresserad att arbeta som chef över en grupp mycket kvalificerade flygtekniker samtidigt som du är drivande och vill delta i utvecklingen av tjänsten? Då ska du skriva en ansökan nu på en gång!
Sökande enhet:

2.helikopterskvadron i Linköping bedriver verksamhet med två helikoptertyper, Helikopter 15 (AW109LUHS) och Helikopter 16 (UH60M). Vi stödjer i första hand Armén, men även krigsförband i övriga försvarsgrenar, med främst materiel- och trupptransporter.

Skvadronen är uppdelad i stab, divisioner, kompanier och sektioner. Inom skvadronen arbetar både militär personal och civilanställda. Tjänstens placering är vid skvadronens 215.flygunderhållskompani där 2.helikopterunderhållssektionen ingår.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

2.helikopterunderhållssektionen har som uppgift att driva felavhjälpande och planerat underhåll men även större tillsyner på både HKP15 och HKP16. Chefen ska även utveckla/ vidmakthålla kompetenser och förmågor för att ingå i ett krigsförband. Här ansvarar du för hantering av personalärenden samt tillsammans med stf sektionschef administrera den tekniska tjänsten.

Underhållssektionen består i dagsläget av 14 medarbetare där både tekniker och plåtslagare ingår. Det finns planer att utöka personalmängden. Vid en utökning kommer din förmåga till rekrytering och driva anställningsprocess vara en framgångsfaktor. Underhållssektionen är krigsplacerade och har kombattantstatus.

Inom kompaniet finns även en klargöringspluton bestående av militära flygtekniker. Underhållssektionens arbete skall vila på en djup flygteknisk kompetens. Samtidigt är denna kompetens nyckel till att både utöka underhållssektionen men även en grund till flygteknisk kompetens och handledning vid hela skvadronen. Att delta i och utveckla framtida utbildning av kollegor är en arbetsuppgift som kommer växa vid underhållssektionen.

Arbetet är till stor del självständigt och innebär till viss del resor inom Sverige och kan även innefatta arbete utomlands.

Du ingår i ett ledningslag under kompanichefen och kommer att krigsplaceras.

Kvalifikationer:
  • Civil Flygteknisk (B1) eller akademisk utbildning för att kunna releasa basunderhåll (C) enligt regler för militär luftfart
  • God erfarenhet av underhålls och redovisningssystem
  • Erfarenhet av personalledning
Meriterande kvalifikationer:
  • Arbete inom militär luftfart (RML)
  • Erfarenhet av flygunderhållstjänst på helikopter eller flygplan.
  • Kunskap om budget och ekonomi från intäktsfinansierad verksamhet.
Personliga egenskaper:

Du är noggrann, driven och engagerad samt har ett högt säkerhetstänk. Du arbetar självständigt under eget ansvar och din samarbetsförmåga är god. Du är flexibel och öppen för arbetsuppgifter inom andra arbetsområden än där du har din fackkompetens. God fysisk förmåga, detta då tjänsten innebär krigsplacering. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av:

Bitr. Lokal Flygunderhållschef 2.hkpskv Mj Robert Ståhls

Chef 215.fuhkomp Kn Kari Seppänen

Samtliga nås via växeln: 013-28 30 00

Fackliga representanter:

SACO, Anneli Hermansson

SECO, Urban Hellqvist

Försvarsförbundet, Caroline Nilsson

OFR/O, Mats Häggström

OFR/S Caroline Nilsson

Samtliga nås via växeln: 013-28 30 00

Övrigt:

Anställningsform: Tillsvidareanställning med sex månaders provanställning

Kategori: Civil

Arbetsort: LINKÖPING

Lön: Individuell lönesättning tillämpas.

CV med referenser ska bifogas i ansökan, här bör två referenser anges. Ange gärna ett löneanspråk.

Betyg från genomförda utbildningar samt intyg om behörigheter/certifikat.

Beräknat startdatum/ tillträde: Enligt överenskommelse

Sista datum för ansökan:

Välkommen med din ansökan senast 2020-03-06

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens Helikopterflottilj, Hkpflj, är ett förband med både mark- och sjöoperativ inriktning som kan verka vid insatser i Sverige och internationellt. Helikopterstöd är efterfrågat av många. Till exempel för person-, materiel-, eller sjukvårdstransporter, ledning, spaning eller bevakningsuppdrag. Helikopterflottiljen deltar därför ofta i uppdrag och övningar med andra förband men också som stöd till samhället i olika krissituationer. Huvuddelen av Helikopterflottiljen är placerad i Linköping (Malmen), med två stora enheter i Luleå (Kallax) samt Ronneby (Kallinge). Flottiljen ansvarar även för Hemvärnet i Östergötland.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga