Försvarsmakten · Publicerad 4 dec

Vill du vara med och stärka Sveriges försvarsförmåga? Är du en person som tycker om att ta plats och skapa utrymme? Då är du den vi söker. Helikopterflottiljen (Hkpflj) är ett förband som ständigt är på rätt väg och då är du en nyckelperson för att förse förbandet med ändamålsenliga lokaler för sin verksamhet. Tillsammans skapar vi underlag för att bedriva verksamhet i rätt anläggningar och lokaler, på rätt plats och på ett säkert sätt i och utanför Sverige.

Arbetsuppgifter
Du är placerad på A4 i flottiljstaben där din huvuduppgift som Handläggare Infrastruktur är att stödja förbandschefen med lokaler och anläggningar som är anpassade för sin verksamhet och har rätta förvaringsbetingelser.

Du sammanhåller behovet av ny-, om- och tillbyggnation på Hkpflj samtliga verksamhetsplatser vilket innebär en del tjänsteresor. Du samordnar även nyttjandet av lokaler inom Linköpings garnison. En viktig uppgift är att ansvara för budgetering och överenskommelse med Fortifikationsverket (FortV) avseende verksamhetsanpassning av Hkpflj byggnader och lokaler. Du deltar i möten med Högkvarteret (HKV), Flygstaben, Lokalplaneringsenheter (LplE), Anläggningsenheten (AnlE), FortV och civila entreprenörer. Kontakter förekommer också med Länsstyrelser, kommuner och övriga fastighetsägare.
  • Är Hkpflj kontaktperson gentemot HKV, Flygstab, LplE, AnlE och FortV.
  • Deltar i Försvarsmaktens (FM) årligen återkommande fastighetsberedningar.
  • Sammanhåller och stödjer förbandets behov av anläggningar, lokaler och utrymmen på samtliga verksamhetsplatser.
  • Samordnar lokalutnyttjandet inom Linköping garnison.
  • Handlägger och svarar på remisser angående fastigheter och infrastruktur.
  • Ansvarar för budgetering och överenskommelse med FortV avseende verksamhetsanpassningar
  • Genomför samverkan med byggentreprenörer, Länsstyrelser, kommuner och övriga fastighetsägare.
Kvalifikationer
Utbildning Byggnadsingenjör motsvarande.
Utbildning och tjänstgöring inom fastighetsförvaltning.
B-körkort.

Meriterande kvalifikationer
God kännedom om FM verksamhet, anläggningar och lokaler.
Erfarenhet av projektarbete.
Utbildning Objektledare i FM.
Förmåga och erfarenhet av att planera, samordna och beställa tjänster inom fastighetsdrift.
Goda kunskaper avseende militära och civila regler för byggnationer.
God PC vana och hantering av FM IT-system PRIO (SAP).

Personliga egenskaper
Du är noggrann och prestigelös men har också en hög grad av integritet och vet vad du vill. Du har förmåga att uttrycka dina åsikter samt är tydlig. Du är en självklar lagspelare som är van att samarbeta med andra och har en väl utvecklad kommunikativ förmåga. Du är flexibel och kan hantera tillfälliga toppar i arbetsbelastning utan att bli stressad. Vid urval kommer stor vikt läggas vid personliga egenskaper, lämplighet och uppnådda resultat inom tidigare verksamhetsområden.

Upplysningar om tjänsten
Lämnas av Ulrik Persson, C A4 Hkpflj eller Stefan Kåhlin, Logistikchef Hkpflj, 013-28 30 00.
Uppgifter om rekryteringsprocessen lämnas av AnnSophie Brezèn, Försvarsmaktens HR Centrum, 0729-93 35 97.

Fackliga representanter
OFR/S, Caroline Nilsson, 013-28 30 00
SACO, Anneli Helmersson, 013-28 30 00

Övrigt
Anställningsform: Tillsvidare. Arbetsort: Linköping. Beräknat tillträde: 2019-05-01.
Befattningsnivå: CVAT. Försvarsmakten tillämpar individuell lönesättning.

Välkommen med din ansökan senast 2018-12-20. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför just du är lämpad för denna befattning.

A4 på Helikopterflottiljstaben
Består av ca 25 personer och leder Hkpflj logistik såsom Förnödenhetsförsörjning, Teknisk tjänst, Flygunderhållstjänst, Transporttjänst, Försvarsmedicin, Infrastruktur och Yttre miljö.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens Helikopterflottilj, Hkpflj, är ett förband med både mark- och sjöoperativ inriktning som kan verka vid insatser i Sverige och internationellt. Helikopterstöd är efterfrågat av många. Till exempel för person-, materiel-, eller sjukvårdstransporter, ledning, spaning eller bevakningsuppdrag. Helikopterflottiljen deltar därför ofta i uppdrag och övningar med andra förband men också som stöd till samhället i olika krissituationer. Huvuddelen av Helikopterflottiljen är placerad i Linköping (Malmen), med två stora enheter i Luleå (Kallax) samt Ronneby (Kallinge). Flottiljen ansvarar även för Hemvärnet i Östergötland.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
+ Läs mer om jobbet

Inga fler liknande jobb tillgängliga