Försvarsmakten · Publicerad 14 okt 2020

Om befattningen
BTA är arbetsnamnet på det som ska bli flygvapnets nya skolflygplan. Vi söker nu en Luftvärdighetsingenjör (LVI) till BTA systemet.

LVI arbetsleds av Teknisk Chef (TCM) för BTA. Tjänsten innebär att i samverkan med Systemingenjör, Planeringsingenjör vid förband, Försvarets materielverk (FMV) och industrin hantera tekniska frågor, följa upp, analysera och samordna drift, underhåll och utveckling av BTA.
Bevakning av inkomna luftvärdighetsdirektiv och att delta i systemsäkerhetsarbete hör också till vardagen. Internationella industrikontakter och samverkan med andra nationer/operatörer förekommer och då är arbetsspråket engelska.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
 • Företräder TCM avseende dennes uppgifter inom fortsatt luftvärdighet
 • Bevakar luftvärdigheten inom flygmaterielsystem
 • Ger tekniskt stöd till berörda aktörer inom flygunderhåll samt deltar i utveckling och problemlösning inom flygsystemet med TCM, system- och planeringsingenjör
 • Ansvarar, med stöd från systemingenjör, för initialbedömning, åtgärder och uppföljning av inkomna luftvärdighetsdirektiv och servicebulletiner,.
 • Operatörsanpassar godkända data, leder remisshantering av Teknisk Order
 • Stödjer systemsäkerhetsarbetet i System Safety Working Group
 • LVI, tillsammans med systemingenjör och planeringsingenjör, arbetar med underhållsfrågor och att CAME och kostnadseffektivitet beaktas vid projektering, införande, vidmakthållande och avveckling av materiel
 • Ansvarar för övervakning, analys och utveckling av underhållsprogram
 • Stödjer i uppgifter avseende övergång mellan flygsystem SK60 till BTA
Kvalifikationer
 • Utbildad flygtekniker, relevant ingenjörsutbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet som kan bedömas likvärdig av arbetsgivaren
 • Minst 3 års erfarenhet av arbete med ledning av fortsatt luftvärdighet
 • Erfarenhet av arbete med bedrivande av flygmaterieltjänst (RML V6 D/V6 A eller EASA Part M/Part145)
 • Goda kunskaper i svenska och engelska, såväl i tal som i skrift
 • B-körkort
Personliga egenskaperVi söker dig som är ansvarsfull, strukturerad, noggrann och har ett bra ordningssinne. Du har en god social kompetens och har lätt för att ta kontakt med människor. Du ser helheten och vet vad som behöver göras, är flexibel och tar initiativ. Vi söker dig som har förmåga att arbeta i team såväl som självständigt. Du har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Det är viktigt att du är en god representant för Försvarsmakten och står bakom Försvarsmaktens värdegrund. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Meriterande
 • Erfarenhet av arbete med processerna inom Försvarsmaktens materielproduktion, materielförsörjnings- och underhållsproduktion
 • Erfarenhet av arbete med inom Försvarsmakten förekommande driftuppföljnings- och stödsystem (Fenix, PRIO, DITO, GoF, GDU m.m)
 • Erfarenhet från systemsäkerhetsarbete
Kontaktperson
Har du frågor? Kontakta Chef CTS Helikopter/Säkmat, Bo Svedevall tfn. 013-28 36 71 eller
Teknisk Chef BTA Niklas Tapper, tfn. 013-28 31 43

Övrigt
Tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Individuell lönesättning tillämpas. Omfattning 100 %. Befattningen innebär krav på fysisk förmåga, genomförande av tjänsteresor, internationell tjänstgöringsskyldighet samt deltagande i utbildning och övning i krigsorganisationen. Resor i tjänsten förekommer med kortare eller längre tjänstgöring på annan ort såväl nationellt som internationellt. Vara beredd att placeras i insatsorganisationen.

Arbetsort
Linköping

Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse.

Fackliga representanter
OFR/O Matz Jakobsson
OFR/S Clarence Arnstedt
SEKO Simon Uppgren
SACO Borka Medjed Hedlund

Samtliga nås via FM växel på 08-788 75 00

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2020-11-08.
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Flygstabens första och största uppgift är att stödja flygvapenchefens ledning av samtliga flottiljer och skolor i flygvapnet i alla nivåer av konfliktskalan. Flygstaben utvecklar, planerar, genomför och utvärderar order och direktiv ställda av flygvapenchefen. Flygstaben består av cirka 250 medarbetare. Flygvapnet organiserar och utbildar flyg-, bas- och ledningsförband och har i uppdrag att bevaka och skydda Sveriges luftrum. Det är ett uppdrag som pågår dygnet runt, året runt, för att säkerställa Sveriges integritet. Inom flygvapnet arbetar cirka 4000 medarbetare, civila och militära.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras och att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga