Försvarsmakten · Publicerad 27 sept

Specialförbanden är primärt en militärstrategisk resurs som skall öka mängden handlingsalternativ genom att komplettera och tillföra lösningar utanför de reguljära förbandens möjlighet. Försvarsmaktens specialförband består av specialförbandsledningen (sfl), särskilda operationsgruppen (sog) samt särskilt avdelade stödjande enheter.

SHG är en stödjande enhet inom specialförbandssystemet som är särskilt avdelad, tränat och utrustat. Förbandet finns vid Helikopterflottiljen och genomför taktisk transport, eldunderstöd samt underrättelseinhämtning med helikopter 15 och 16. All personal har frivilligt sökt sig till SHG, är särskilt uttagen och samtränad med SOG.

Arbetsuppgifter:
Arbetet som driftledare vid SHG är omväxlande och i varierande tempo. Dina uppgifter är huvudsakligen att stödja förbandet med samband/it-förmåga. Ett flertal övriga uppgifter förekommer och arbetet ställer mycket stora krav på egen initiativkraft, problemlösningsförmåga och vilja att själv se och förstå vad som behöver göras i syfte att göra enhetens arbete bättre och effektivare.

Möjligheter finns för fördjupning och utveckling inom olika specialområden.

Kvalifikationer:
 • Svensk medborgare.
 • Körkort för personbil (B-körkort).
 • OR-6-7.
 • Goda kunskaper i teknik (IT, Samband, Radio).
 • Godkänd i FM FysS samt multitest.
 • Goda kunskaper i engelska, tal och skrift.
Meriterande:
 • Körkort för lastbil (C-körkort).
 • Körkort för tungt släp (E-körkort).
 • Genomfört minst ett år i befattning inom ledning/samband i Försvarsmakten.
 • Signalskydds-lärare/chef.
 • Välfyllt signalskyddsbevis.
 • Övriga språkkunskaper.
Personliga egenskaper:
 • Hög servicekänsla och ansvarstagande.
 • God samarbetsförmåga och samtidigt självgående.
 • Uthållig och robust med förmåga att hantera snabba förändringar.
 • Noggrann och strukturerad
Övrigt:
Tillsvidareanställning, 100% schemalagd arbetstid.
Nivå på befattning: OR6/7.
Arbetsort: Linköping.
Tillträde snarast eller enligt ök.
Anställningsprocessen: innan eventuell anställning kommer du att kallas till förbandet för intervjuer, fysiska tester och läkarundersökning.

Upplysningar om tjänsten fås via mejl till:
Hkpflj-rekrytering-SHG@mil.se

Fackliga representanter:
OFR/O, Mats Häggström,
SACO, Annelie Helmersson,
Försvarsförbundet, Caroline Nilsson,
Samtliga nås via växeln 013-28 30 00.

Välkommen med din ansökan senast 2018-11-04 till: Hkpflj-rekrytering-SHG@mil.se .Din ansökan ska innehålla CV, personligt brev, eventuella utbildningsintyg inom SB/IT samt minst två stycken referenser bifogas.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens Helikopterflottilj, Hkpflj, är ett förband med både mark- och sjöoperativ inriktning som kan verka vid insatser i Sverige och internationellt. Helikopterstöd är efterfrågat av många. Till exempel för person-, materiel-, eller sjukvårdstransporter, ledning, spaning eller bevakningsuppdrag. Helikopterflottiljen deltar därför ofta i uppdrag och övningar med andra förband men också som stöd till samhället i olika krissituationer. Huvuddelen av Helikopterflottiljen är placerad i Linköping (Malmen), med två stora enheter i Luleå (Kallax) samt Ronneby (Kallinge). Flottiljen ansvarar även för Hemvärnet i Östergötland.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
+ Läs mer om jobbet

Inga fler liknande jobb tillgängliga