FMV · Publicerad 12 sept

Test och Evaluering (T&E) är en sammanhållen enhet med särskilt resultatansvar inom FMV. T&E verksamhet omfattar en leverantörsoberoende validering och verifiering av de produkter FMV levererar till Försvarsmakten och andra kunder, såväl i Sverige som internationellt och omsätter ca 700 miljoner kronor per år. Verksamheten genomförs vid provplatser lokaliserade i Vidsel, Karlsborg, Skövde, Linköping, Karlskrona och Enköping.

Vad kan vi erbjuda dig?
Hos oss får du möjlighet att arbeta med spännande arbetsuppgifter för att bidra till att göra Sverige och världen lite säkrare. Vi värdesätter ömsesidigt förtroende och hos oss får du både ett eget ansvar och goda möjligheter att kompetensutvecklas. Våra medarbetare är viktiga för oss och hos oss kommer du ha möjlighet att förena det professionella och det privata.

Ditt arbete som chef
Som chef för Provledningsenheten är du direkt underställd chefen för T&E Luft och ingår i Luft ledningsgrupp. Du leder och utvecklar verksamheten och medarbetarna och ser till att initiera, utveckla, implementera och följa upp enhetens arbetssätt och rutiner. Du har också ansvar för T&E Luft produktion och för att samverkan sker mellan aktuella aktörer inom området. Andra uppgifter är att delta i planering, budgetering och uppföljning av verksamheten kopplat till uppsatta mål för enheten. Som chef har du även ett delegerat ansvar för arbetsmiljöuppgifter och genomför periodiskt arbetsmiljöinventering i enlighet med FMV direktiv. Du ansvarar för att verksamheten leds i enlighet med FMV verksamhetsledningssystem, VHL, samt ser till att krav enligt Regler för militär luftfart, RML, innehålls för verksamheten. Ledning av verksamheten sker utifrån ett tydligt flygsäkerhetsperspektiv och med fokus på arbetsmiljön för medarbetarna. Du ska tillse att ett gott ledarskap utvecklas och upprätthålls.

Stationeringsort är Linköping

Våra förväntningar på dig
För att vara aktuell för tjänsten ska du ha högskoleutbildning inom teknik och/eller ekonomi, alternativt en bakgrund som officer (lägst OF3/major) i Försvarsmakten.
Du har erfarenhet av personalledning och personalansvar samt av verksamhets- och budgetansvar. Meriterande är erfarenhet av att leda chefer samt av verksamhetsutveckling och förändringsarbete. Vi ser också gärna att du har erfarenhet från flygvapenområdet.

Du har kunskap om Försvarets materielverk och Försvarsmaktens verksamhet. Du har också kunskap om verifiering och validering samt om regelverk inom arbetsmiljö. Vi ser gärna att du har kunskap om RML och att du tidigare arbetat med flygsäkerhet.

Som person vill vi att du har gott omdöme, tar ansvar för dina uppgifter och uttrycker en positiv attityd till ditt arbete. Du tycket om att leda, motivera andra samt skapa engagemang och delaktighet. Du arbetar bra med andra människor och kommunicerar klart och tydligt och är en god lyssnare. Du behöver kunna fatta snabba beslut och vara duktig på att planera, organisera och prioritera ditt arbete.

Arbetet kräver att du kan kommunicera obehindrat på svenska och engelska i tal såväl i skrift.

Du är svensk medborgare och har B-körkort.

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Stationeringsort är Linköping

Låter det intressant?
Du söker tjänsten via FMV:s hemsida http://fmv.se/sv/Jobba-hos-oss/Lediga-jobb/ genom att skicka in din ansökan med CV, personligt brev och betyg. Våra fackliga företrädare är Ronny Nordmark SACO, Lars Emilsson Försvarsförbundet, Peter Andersson SEKO, Peter Wallgren Officersförbundet. Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV:s Växel).

Vid frågor ber vi dig kontakta Fredrik Holmbom, Chef T&E Luft på telefon

013-24 32 00 eller Conny Hellman Stf. Chef T&E Luft LS på telefon 013-24 32 82.

Sista ansökningsdag är 2018-09-26

Varmt välkommen med din ansökan!

FMV hjälper till att försvara Sverige. Vi levererar materiel och tjänster till Sveriges försvar och att arbeta här är att utföra ett viktigt samhällsuppdrag. Vi finns över hela landet och erbjuder trygga anställningar, eget ansvar och stora möjligheter till kompetensutveckling. För att arbeta hos oss måste du vara svensk medborgare samt genomgå säkerhetsprövning. FMV krigsplacerar anställda utifrån totalförsvarets behov. Vi tillämpar även provanställning. Läs mer på www.fmv.se
+ Läs mer om jobbet

Inga fler liknande jobb tillgängliga