SAAB AB · Publicerad 5 juli

Vad du blir en del av
Support and Services, ett affärsområde inom Saab, levererar ett brett utbud av tjänster och integrerade supportlösningar till kunder inom försvar och på kommersiell marknad för kostnadseffektiv support av system och plattformar under hela livscykeln.

Avdelningen Support Solution Design levererar tjänster, åtaganden och produkter inom området Integrated Logistic Support (ILS) som täcker hela livscykeln, från utveckling via driftsfas till och med avveckling. Detta bidrar till att Saab kan leverera hållbara supportlösningar och tjänster i syfte att få våra kunders system att fungera bra i drift.

Sektionen Logistics and Maintenance Engineering består av tjugo logistikanalytiker, underhållssystemssingenjörer och driftanalytiker som främst arbetar inom flygdomänen.

Vi har en öppen, prestigelös atmosfär och vi gör vad vi kan för att bibehålla denna så att våra anställda trivs hos oss!

Som anställd hos oss är man med och bidrar till det som gör oss unika som företag och arbetsgivare. Vi kallar det för vårt "Thinking Edge", vilket du kan lära dig mer om via länken nedan:

https://www.youtube.com/watch?v=QowzuyfXtjQ

Din framtida utmaning
Som driftanalytiker hos oss kommer du att:
  • Följa upp och analysera driftdata med syfte att säkra luftvärdighet och en långsiktig föbättring av Gripensystemet, både dess primärsystem och underhållssystem
  • Följa, utvärdera och rapportera systemens trender bl a utifrån predikterad driftsäkerhet
  • Samla in driftdata, komplettera och säkerställa att dessa kan hanteras i olika IT-system enligt tillräcklig datakvalitet.
  • Presentera pch delta i framtagning av olika driftsäkerhetsrapporter
  • Utgöra en del av backoffice mot de intressenter (MGA/underhållsberedare) som har behov av framförallt driftdata men även underhållsdata
Arbetet sker i projektform och är omväxlande med många kontaktytor. Större delen av arbetet sker internt i Linköping.

Den du är idag
Vi söker dig som är initiativrik, analytisk, har helhetssyn och äger ett utpräglat ordningssinne– du kan se både helheten och detaljerna! Övriga personliga egenskaper som vi värdesätter är samarbetsförmåga och en positiv inställning till nya utmaningar – vi vill att du ska tycka det är roligt att komma in på morgonen och känna dig manad att ta dig an vad dagen har att bjuda på.

Olika utbildningar och erfarenheter kan vara lämpliga för rollen, men vi ser helst att du har teknisk utbildning och kunskaper inom flygunderhåll. Särskilt erfarenhet av operativ drift av Gripen är meriterande.

Följande ger dig ett plus i kanten:
  • Kunskap om Gripen och god teknisk förståelse.
  • Om du tycker om att arbeta med databearbetning och förstår vikten av korrekt data i analyser och rapporter
Du behöver kunna uttrycka dig väl på svenska och engelska, både i tal och skrift, då vi arbetar med internationella affärer och projekt. Tjänsten kräver att du har B-körkort.

Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess, därför krävs att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning gjord av myndighet. Vänligen observera även att vi arbetar med löpande urval och att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Välkommen till en arbetsplats med inspirerande utmaningar, bra sammanhållning och där mötet mellan kompetens och personlighet bygger grunden för vår framgång. Vi ser fram emot din ansökan!
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Explore your potential, find your edge. Vårt innovativa, samarbetsfokuserade och pragmatiska tänkande har hjälpt oss att driva gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi kallar det vår thinking edge. På Saab kan du utveckla din personliga spets, stärka din kompetens och dela idéer med andra. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning - att göra världen till en säkrare plats. Det är ett grundläggande mänskligt behov att känna sig trygg, och som vi ser det, en mänsklig rättighet. Genom system och lösningar som ökar säkerheten bidrar vi till detta. Företaget kännetecknas av våra värderingar: VILJA - KUNNANDE - FÖRTROENDE

Saab är ett globalt försvars- och säkerhetsföretag verksamt inom flyg-, land- och marinförsvar, civil säkerhet och kommersiell flygteknik. Vi är 15 500 medarbetare och har verksamhet på alla kontinenter. Tekniskt är vi ledande inom många områden och en femtedel av våra intäkter går till forskning och utveckling.
+ Läs mer om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga