Samhall · Publicerad 28 aug

Meritmind har fått förtroende av Samhall att hantera rekryteringen av en kreditchef med stort intresse för att arbeta på en modern ekonomiavdelning.Samhall kan erbjuda dig ett arbete i en organisation som präglas av utveckling, servicekänsla och struktur. I samband med att de ser över sin ekonomifunktion i Linköping kan du vara en av de nya chefer som de söker.

Som anställd på Samhall bidrar du till kundnytta, medarbetarnytta och samhällsnytta samt ett Sverige där alla ses som en tillgång på arbetsmarknaden. Det är därför viktigt att du delar Samhalls grundläggande värderingar och verksamhetsidé. Här får du möjlighet att vara verksam hos en av Sveriges största arbetsgivare, välkommen med din ansökan!

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som kreditchef på Samhall är du delaktig i säkerställandet av att kund- och kreditavdelningen håller hög servicenivå, detta för att stödja och säkerställa bolagets övergripande mål och lönsamhetskrav. Rollen innefattar personalansvar och du rapporterar till bolagets ekonomichef.

I rollen ingår bland annat:
  • Kreditgivning och kreditbedömning
  • Försäkringar
  • Hantera obestånd och konkurser
  • Ansvar för kundfakturering
  • Ansvar för bolagets placeringsverksamhet och valutasäkring
  • Hantering av Cash Management-frågor och bankkontakter
Kvalifikationer och erfarenhet

Vi söker dig som har en relevant utbildning inom ekonomiområdet på högskolenivå. Du har mångårig erfarenhet av kreditarbete från större tjänsteföretag och/eller bank och känner dig hemma med de rutiner och arbetsmoment som förekommer på en ekonomiavdelning. För att lyckas i rollen har du goda kunskaper inom kreditområdet, finansförvaltning och även om juridiska frågor inom området. Vi ser att du har en mycket god servicekänsla och är därmed lyhörd för kundernas behov. Du är väl förtrogen med de lagar och regler som gäller inom kredit- och finansområdet. Vidare vill vi att du har erfarenhet av leda ett team.

Personliga egenskaper

Du är utvecklings- och målinriktad för att kunna bidra och påverka företagets fortsatta framgångsrika resa. Vi söker dig med egenskaper som analytisk, lösningsorienterad och med utpräglat ansvarskännande. Din förmåga att självständigt planera, genomföra och utveckla arbetet inom teamet är god och du beskrivs som en positiv person som sprider arbetsglädje! Din ambitionsnivå är hög och ditt arbetssätt beskrivs som noggrant och strukturerat.

Placeringsort: Linköping

Om Samhall

Samhall är Sveriges viktigaste serviceleverantör. Vi erbjuder tjänster med leveransgaranti inom allt från städ, tvätt och fastighet till logistik och tillverkning. Vi är rikstäckande med dryga 23 000 anställda på cirka 200 orter och omsätter årligen cirka sju miljarder kronor. Genom våra kunduppdrag utvecklar vi personer med funktionsnedsättning och vi lyckas så bra för att vi är bäst på att matcha rätt person till rätt arbete. Det ger en kombination av kundnytta, medarbetarnytta och samhällsnytta som inget annat företag kan leverera.

I denna rekryteringsprocess samarbetar Samhall med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta Robert Polstam på 072-727 40 47 eller Anna Haga på 070-201 03 55 på Meritmind. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Välkommen med din ansökan!

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan:

  • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
  • Det endast är möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
  • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna.
Sökord: kreditchef, kredit, ekonomi, credit manager, credit, finance, kreditbedömning, kreditgivning, obestånd, cash management
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
löpande
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Rekryteringen hanteras av
Meritmind AB