Trafikverket · Publicerad 8 feb 2021

Som projektledare på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.

Nu söker kontoret i Linköping två stycken projektledare - en roll där du kommer att arbeta och leda projekt inom både väg och järnväg. En bred roll som innebär att du får möjlighet att arbeta i ett projekts alla skeden. Är du vår nya medarbetare?

Arbetsuppgifter
Som projektledare hos oss gillar du att arbeta mot mål och tydliga resultat. Du ansvarar för ett eller flera projekt vilket innebär hela kedjan från planering, budget, avtal till genomförande och uppföljning. Du leder en projektgrupp med specialister, konsulter och entreprenörer och du samarbetar med olika parter och intressenter under projektets olika skeden. Hos oss har du bra möjligheter att utvecklas, både genom ökat ansvar i form av olika komplexa projekt, men även i din yrkesroll. Vi delar hela tiden erfarenheter, förbättrar våra arbetssätt och tänker nytt. Som stöd i din kompetensutveckling finns också ett sammanhållet program för projektledare med erfarenhetsutbyten och utbildningar. Allt med ambitionen att utveckla såväl dig som vår verksamhet. Som en stor organisation finns det inom Trafikverket också mycket goda möjligheter om du, på sikt, vill utforska nya områden och roller.

Vilka är våra projekt?

Vi har en stor variation av projekt både inom järnväg och väg och vilka projekt du ansvarar för kan variera över tid. Som projektledare hos oss kan du förväntas leda projekt som:

Väg 50 Nykyrka-Brattebro backe, mötesfri väg - Se länk nedan under "Läs mer"

Elektrifiering av järnvägen mellan Kimstad och Skärblacka - Se länk nedan under "Läs mer"

Väg 881, Djurövägen, gång- och cykelväg - Se länk nedan under "Läs mer"

Kvalifikationer
Vem är du?

Som person drivs du av att leverera resultat som bidrar till att vi når våra mål och skapar nytta i samhället. Du har ett affärsmässigt förhållningssätt och, tillsammans med andra, driver du utveckling, även den digitala, genom att ta initiativ, inspirera och engagera. Du bygger förtroende för vår verksamhet genom att kommunicera tydligt, vara lyhörd och visa tillit till andra.

För att lyckas i den här rollen ser vi att du:
  • har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180 hp (120 p) med teknisk inriktning eller har annan bakgrund kompletterad med erfarenhet som projektledare som vi bedömer som likvärdig
  • har goda kunskaper i Office-paketet
  • har mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift
  • har körkort för personbil
Vi ser det som meriterande om du:
  • har erfarenhet av budgetering, ekonomisk uppföljning och riskhantering
  • har erfarenhet av projekt inom väg- eller järnvägsprojekt i planläggning, projektering och/eller i produktion
  • har erfarenhet från arbete med projektmodellen XLPM eller liknande
  • har goda kunskaper i engelska
I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. Dessa skickas till dig i samband med att ansökningstiden går ut och därför är det bra om du håller koll på din mail närmaste dagarna efter sista ansökningsdatum.

De första intervjuerna kommer ske via Skype under slutet av vecka 11 vecka 12.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Investering leder vi de flesta av Trafikverkets projekt inom ombyggnation och nyinvesteringar. Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2021-02-28

Upplysningar

Rekryterande chef Rikard Ståhl
0101242893

ST Airi Larsson
0101236243

SEKO Per-Arne Utbult
0101232824

SACO Rafael Moreno Hernandez
0101241847
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
28 feb 2021
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Underkategori
PR & Kommunikation

Inga fler liknande jobb tillgängliga